Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút koncepciós rajzán sokkal félelmetesebb a Gyík
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút koncepciós rajzán sokkal félelmetesebb a Gyík

Sokan nem ellenkeztek volna, ha a Gyík ebben a formában tér vissza.

444
A csodálatos Pókember

A Gyík nagyjából ugyanúgy nézett ki, mint ahogy A csodálatos Pókember első részében láttuk, amikor tavaly télen visszatért a Marvel Studios és a Sony Pictures közös rendezésű Pókember: Nincs hazaút című filmben. A premiertől számítva több tervet is megosztottak a filmből, a legújabb rajzon pedig azt mutatják be, hogy mennyire más volt a Gyík a korai terveken.

Amikor megerősítést kapott, hogy a Gyík (Rhys Ifans) visszatér a Pókember: Nincs hazaút című filmben, sok rajongó abban bízott, hogy a hüllőszerű gonosztevő megjelenése sokkal inkább fog hasonlítani a Marvel kockásain megismert nemezisre. Sajnos azonban a készítők nem rajzolták újra a karaktert, hanem abban a köntösben hozták vissza, ahogy utoljára láttuk 2012-ban. De ez nem jelenti azt, hogy a készítők fejében ne fordult volna meg a gondolat, hogy hozzányúljanak a karakter kinézetéhez, erről árulkodnak a most bemutatott koncepciórajzok.

Ha figyelembe vesszük a most bemutatott terveket, akkor eredetileg tervben volt, hogy megváltoztatják a Gyík dizájnját, és sokkal gonoszabb külsőt szántak volna. Ian Joyner, a Marvel Studios vizuális fejlesztési felügyelője az Instagramon osztotta meg a karakter korai terveit, és Curt Connors ezen verziója a hosszú fehér laborköpenyt, a lila nadrágot és a hosszúkás ormányt kapta volna, ami sokkal képregényhűbb megjelenést kölcsönzött volna számára.

“A #gyík #pókembernincshazaút korai tervezési fázisa során az volt a feladat, hogy a laborköpenyében (és lila nadrágjában!) lássam” – írta fel Joyner a posztja alá. “Plusz úgy bemutatni, hogy még bestiálisabbá vált, és némi tömegre tett szert és orrosabb lett. Igazán szórakoztató belegondolni, hogyan nézhetne ki, ahogy a Gyík egyre jobban átformálta, de nem működne a történet szempontjából.”

Joyner persze itt arra akart utalni, hogy a Gyíkot is a többi Multiverzum-gonosszal együtt hozták vissza, és a Zöld Manó, a Homokember, Doctor Octopus és a Zöld Manó kinézete is maradt a régi – kisebb változtatásoktól eltekintve.

Pókember: Nincs hazaút

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...