Főoldal Sorozatok Bejelentették, hogy két részben és mikor mutatják be a Stranger Things 4. évadát, miközben elkaszálták
Sorozatok

Bejelentették, hogy két részben és mikor mutatják be a Stranger Things 4. évadát, miközben elkaszálták

Elkaszálták a Stranger Things című sorozatot.

414
Stranger Things
Forrás: Netflix

A Netflix streamingszolgáltató ma bejelentette, hogy a Stranger Things 4. évadának premierje május 27-én lesz. Ez a negyedik évad azonban majdnem kétszer olyan hosszú, mint az előző évadok, ezért két részben fogják majd közzétenni, a második adag maradék öt epizódját héttel később, július 1-jén teszi elérhető majd a platform.

A Netflix weboldalán olvasható hírhez a sorozat alkotói, a Duffer testvérek is mellékeltek egy levelet, amiben azt taglalták, miért van szükség, hogy két időpontban mutassák be a következő évadot. A kreatív testvérpár elmagyarázta, hogy a negyedik évad majdnem kétszer olyan hosszú lesz, mint az előző szériák voltak, és azt is elárulták, hogy a Stranger Things a negyedik évaddal befejeződik – szemben a korábbi hírekkel, hogy készítenek még egy ötödik évadot is, de inkább elhúzzák a negyedik évadot.

“Kilenc forgatókönyvvel, több mint nyolcszáz oldallal, majdnem két évnyi forgatással, több ezer vizuális effektfelvétellel és a korábbi évadoknál majdnem kétszer hosszabb játékidővel a Stranger Things 4. évada volt az eddigi legnagyobb kihívás, de egyben a leghálásabb is” – fogalmazott a Duffer Brothers.

“Ez egyben a vég kezdete is” – folytatták. “Hét évvel ezelőtt megterveztük a Stranger Things teljes történetszálát. Akkor azt jósoltuk, hogy a történet négy-öt évadig fog tartani. Túl nagynak bizonyult ahhoz, hogy négyben elmeséljük, de — ahogy hamarosan ti is meg fogjátok látni — most már száguldunk a finálé felé. A 4. évad lesz az utolsó előtti, az 5. évad pedig az utolsó”.

Még 2019 nyarán mutatták be a nagysikerű Stranger Things című sorozat 3. évadát, ami csakúgy mint az előző két évad, kilenc epizódot számlált. A mostani bejelentés szerint vagyis a negyedik évad epizódszámban nem, de játékidőben jóval hosszabb lesz, mint a korábbi epizódok.

A 4. évad cselekményéről a Netflix egy szinopszist is kiadott, mely szerint “Hat hónap telt el a Starcourt-i csata óta, amely terrort és pusztulást hozott Hawkinsra. Az következményekkel küszködve a baráti társaság először távolodik el egymástól – és a középiskola bonyolult dolgai között való eligazodás sem könnyíti meg a gyerekek dolgát. Ebben a nehéz időszakban egy új, borzalmas természetfeletti fenyegetés bukkan fel, és egy hátborzongató rejtélyt tárul elénk, és ha megoldódik, talán végre véget vethet a Tótágas borzalmainak”.

És bár a készítők bejelentették most, hogy a két részre bontott 4. évad lesz az utolsó, nemkizárt, hogy a későbbiekben bővítik ezt az univerzumot más spinoff-sorozatokkal. Ezekkel kapcsolatban semmi konkrétumot nem árultak el.

Stranger Things

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...