Főoldal Filmek A Warner Bros. pert kapott a nyakába a Mátrix Feltámasztások terjesztése miatt az HBO Maxon
Filmek

A Warner Bros. pert kapott a nyakába a Mátrix Feltámasztások terjesztése miatt az HBO Maxon

Az online bemutató hatással volt a box office adatokra, és ezért lett katasztrófális bukás az új Mátrix.

359
Mátrix Feltámadások
Forrás: Warner Bros.

A Village Roadshow hétfőn beperelte a Warner Bros.-t, azt állítva, hogy a stúdió szabotálta a Mátrix Feltámadások című film mozis bemutatóját azzal, hogy a Village Roadshow-val való egyeztetés nélkül a filmet az HBO Max streamingszolgáltatón is pontosan ugyanazon a napon mutatta be – írja a Variety.

A Mátrix-franchise negyedik része 148 millió dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál, ami csupán a negyedét jelentette a Mátrix – Forradalmak harmadik résznek, amit még a kritikusok is kifogásoltak. A Az elmúlt években a Village Roadshow társfinanszírozási megállapodást kötött a Warner Bros. stúdióval olyan filmek esetében, mint az említett Mátrix-trilógia és a Joker.

“A WB stratégiája nemcsak azt biztosította, hogy a Mátrix feltámadások a kasszáknál bukás legyen, hanem komoly károkat okozott az egész Mátrix-franchise-nak” – állítja a kereset. “Kétségtelen, hogy a ‘Mátrix feltámadások’ siralmas mozis bevételi adatai felhígítják ennek a vezető franchise-nak az értékét, mivel egy film jövedelem nélkül általában megakadályozza, hogy a stúdiók további folytatásokba és más mellék filmekbe fektessenek be a közeljövőben.”

A perben azt is állítják, hogy a Mátrix Feltámadások kiadása az HBO Maxon segítette a kalózkodást, ami tovább csökkentette az új rész bevételét a jegypénztáraknál és online.

A kereset szerint a Village Roadshow nem részesült nyereségben abból, hogy a negyedik részt az HBO Maxon bemutatták. További állítások között szerepel, hogy a gyenge jegybevételi eredmények miatt a Village Roadshow nem tudja teljesíteni a Warner Bros. számára szerződésben vállalt kifizetését, ami veszélyezteti a cég jogait a filmhez, és hogy a Warner Bros. állítólag most arra készül, hogy megfossza a Village Roadshow-t olyan más filmektől, például a Charlie és a csokigyár vagy A holnap határa című filmek jogaitól.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Filmek

Részletes tudnivalók a hamarosan induló Max streaming szolgáltatásról

Egy hónap múlva Magyarországon is elindul a Max - az HBO Max...

Olimpia
Filmek

100 nap múlva indul az 2024-es párizsi olimpiai játékok

Maxold ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokat a hamarosan induló Max szolgáltatással.

Max
Sorozatok

Exkluzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original...