x
Close


Közelgő események

Filmek

Box Office: Nem akármelyik filmnek sikerült legyőznie a Pókember: Nincs hazaút című filmet a bevételi listák élén

A kaszkadőrök nyerték a harcot a jegypénztároknál.

Box Office: Nem akármelyik filmnek sikerült legyőznie a Pókember: Nincs hazaút című filmet a bevételi listák élén
  • PublishedFebruary 7, 2022

December 16-ai bemutatója óta mindössze egyszer sikerült megfosztani az első helytől Peter Parkert, az pedig a Sikoly folytatása volt, de csak egy hétig állhatott a Box Office listák legmagasabb fokán. Most azonban a Jackass Forever letaszította az amerikai bevételi listák éléről a Pókember: Nincs hazaút című filmet múlt hétvégén, és 23 millió dolláros jegybevételt produkálva a nyitóhétvégén.

A Variety beszámolója szerint a Jackass Forever diadalmaskodott a jegypénztáraknál, s több mint kétszeresére növelte a 10M dolláros gyártási költségvetését. A filmben természetesen visszatér Johnny Knoxville, Steve-O, Wee Man, Chris Pontius, Dave England, Danger Ehren és Preston Lacy, hogy testi épségüket kockára téve őrültebbnél őrültebb kaszkadőrmutatványokat próbáljanak ki.

A Pókember: Nincs hazaút a premiertől számítva hét hétvégéből hatot megnyert a bevételi listák élén – 9,6 millió dollárral a harmadik helyre esett vissza. A Nincs hazaút bevételi a tengerentúlon pedig 748,9 millió dollárra rúgott, ezzel a harmadik legnagyobb amerikai bevételű film lett a film történetében, és mindössze 11,1 millió dollárral marad el az Avatar bevételétől az Egyesült Államokban. Világszerte a Pókember: Nincs hazaút bevétele már az 1,77 milliárd dollárt tapossa, és továbbra is a hatodik helyen áll a globális bevételi listán.

Szukits

A második helyen 10,1 millió dollárral a múlt héten debütált Moonfall – a sci-fi katasztrófafilm, amelyben Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña és Donald Sutherland megmentik a világot a Holdtól. A Moonfall 140 millió dollárból forgott, ilyen ütemben pedig hosszú út áll még a film előtt, hogy megtérüljön a producerek költsége.

A Sikoly 4,7 millió dollárral a negyedik helyen végzett, és négy héttel az amerikai bemutató után a film összbevétele 68,9 millió dollárra nőtt. Az első öt helyet az Énekelj 2. zárta, ami további 4,1 millió dollárral növelte bevételét, és ezzel már 139,5M dollárra emelkedett az amerikai bevétele az animációs rajzfilmnek.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.