Főoldal Filmek A The Batman kihagyja majd Bruce Wayne eredettörténetét
Filmek

A The Batman kihagyja majd Bruce Wayne eredettörténetét

Olyan sokszor láttuk már, lépjünk túl ezen.

378
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Feltesszük a kérdést, lehet úgy filmet forgatni a DC Comics híres Sötét Lovagjáról, ha nem látjuk a feldolgozásban, ha nem látjuk, ahogy Bruce Wayne szüleit meggyilkolják egy lepukkant sikátorban? Úgy tűnik, igen, mivel Matt Reeves rendező megerősítette, hogy a The Batman figyelmen kívül hagyja majd Bruce Wayne többször elmesélt eredettörténetét.

A példa nem újkeletű, hiszen a Marvel Studios hasonló megközelítésben mutatta be a Pókembert 2016-ban és 2017-ben, ott sem mesélték el Ben bácsi halálát, amit már kétszer bemutattak. Valamennyi élőszereplős Batman-feldolgozásban, beleértve a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmet is, a kisfiú látta, ahogy a szüleit meggyilkolják. Sőt, a 2019-es nagysikerű Joker-filmben még egy olyan jelenet is helyet kapott, amelyben Thomas és Martha Wayne-t megölte Joker egyik követője. Szóval az elmúlt időben bőven volt alkalmuk a készítőknek megismertetni Bruce Wayne sötét múltját azokkal a rajongókkal is, akik kevésbé ismerik Gotham City védelmezőjének eredettörténetét.

Az Esquire-nek adott interjújában Matt Reeves rendező arról beszélt, miért döntött úgy, hogy kihagyja Bruce Wayne eredettörténetét a legújabb feldolgozásból.

Annyiszor láttuk már. Túl sokszor megcsinálták már. Tudtam, hogy nem tudjuk megcsinálni.

Matt Reeves

Néhány rajongó csalódott lehet a hír hallatán, ugyanakkor való igaz, az elmúlt feldolgozások fényében már nem érezzük szükségesnek újra bemutatni a tragikus képsorokat, és ez nem egyenlő azzal, hogy a súlyát ne hordozná a film, ne lett volna hatással a főhősre. Bruce Wayne tragikus eredettörténete egyébként is szerves része a karakternek, és nem mintha egyszerűen átírnák Batman egyik legfontosabb jellemét, a karakterét, csak azért, mert a szüleit nem gyilkolják meg a képernyőn ismételten a filmvásznon.

Matt Reeves írta és rendezte The Batman című film március 3-án kerül bemutatásra a mozikban, és kizárólag ott lesz látható a Sötét Lovag legújabb története 45 napig. Áprilisban pedig már az HBO Maxen is elérhető lesz online.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.