Főoldal Filmek Három óránál is hosszabb volt a The Batman az első tesztvetítéseken
Filmek

Három óránál is hosszabb volt a The Batman az első tesztvetítéseken

Talán majd egyszer bővített kiadásban is láthatjuk Batmannek ezt a történetét.

419
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Mint nemrég megtudtuk, hogy Matt Reeves rendezőtől a várva várt The Batman című film lesz minden idők leghosszabb filmje a DC Comics Sötét lovagjáról, azonban a háromórás játékidőnél még egy hosszabb verzió is készült a filmből, amit a korai tesztvetítéseken mutattak a jelenlévőknek.

A négyórás változatról szóló hírek után óhatatlanul a Zack Snyder: Az Igazság Ligája című tavalyi rendezői vágása jut eszünkbe, ami nem kevesebb mint négy óra és két perc hosszú volt. A The Hollywood Reporter adta hírül, hogy a The Batman korai tesztvetítésein a film négy órás volt. Múlt héten írtuk meg, hogy a március elején debütáló film közel három órás lesz, szóval rengeteg nyers anyag landolt a vágószoba padlóján. Durván egy órányi anyagról beszélünk, amit kivágtak a filmből. Panaszra így sincs okunk, még így is ez lesz a valaha készült leghosszabb film Batmanről, megelőzve Christopher Nolan trilógiáját, Tim Burton Batman és Batman visszatér című filmjeit, valamint Joel Schmuchertől a legrosszabbra tartott Mindörökké Batman részt.

Nem ritka, hogy tesztelés céljából gyakran több vágás is előáll egy filmből, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hosszabb vágást “rendezői vágásként” kell elkönyvelnünk. Egy összetett és bonyolult folyamat része a tesztvetítés, ami nem más célt szolgál, mint megtalálni az ideális játékidőt, ami tetszik a rajongóknak és a történet szempontjából is a lehető legoptimálisabb.

A rendezői vágásra az egyik legemlékezetesebb esett, amikor a rajongók évekig kampányoltak, hogy a DC és a Warner Bros. bemutassa Az Igazság Ligája addig eltitkolt, letagadott hosszabb, rendezői változatát. Lánya tragikus halála után Zack Snyder 2017 tavaszán távozott és adta át a stafétabotot Whedonnak, hogy befejezze a filmet. Whedont később azzal vádolták, hogy ellenséges munkakörnyezetet teremtett és veszélyeztette a színészek karrierjét, köztük a Wonder Woman-t alakító Gal Gadot is vallott, hogy megfenyegette a rendező a forgatáson, Ray Fisher pedig többször is élesen bírálta a Warner Bros. akkori vezetőit és a rendezőt.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.