Főoldal Filmek Megkapta korhatár-besorolását a The Batman, az indoklásban a durván erőszakos és a felkavaró tartalom is szerepel
Filmek

Megkapta korhatár-besorolását a The Batman, az indoklásban a durván erőszakos és a felkavaró tartalom is szerepel

A családbarát besorolás ellenére elég durvának ígérkezik a film.

428
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Voltak olyan találgatások, hogy Matt Reeves rendezőtől a The Batman talán R-besorolást fog kapni, vagy legalábbis törekednek arra, hogy a legnagyobb 18-as karikát célozzák meg. Az ellenkező híresztelések ellenére a The Batman nem lesz R-besorolású, ugyanis a DC Comics soron következő adaptációja végül csak a PG-13-es karikát kapott az MPA-től, szóval be kell érnünk itthon a 12-es karikával. Persze ez Magyarországon még változhat, ahogy láttuk a Venom 2. – Vérontó esetében is (itthon a legnagyobb besorolással került bemutatásra, miközben az Egyesült Királyságban 16-as karikával játszották a mozikban)

A Warner Bros. a közelmúltban több DC Comics adaptációinál, mint például a Joker, a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag vagy a Ragadozó madarak esetében a felnőtteknek szóló besorolást választotta. Matt Reeves filmjének meglehetősen brutális előzetesei után sokan arról találgattak, hogy a közelgő feldolgozás is követi a sormintát, s 18-as karikával kerül a mozikba. Az MPA azonban most hivatalosan is bejelentette, hogy The Batman PG-13-as besorolású lesz.

A hír igazából nem is olyan meglepő. A kevésbé ismert karaktereknél jobb szeretnek játszani a besorolással, és a DC Comics egyik legismertebb karakterével aligha szeretett volna kibánni a Warner Bros. stúdió, hogy elvegye a lehetőséget a családoktól, hogy közösen üljenek be Batman legújabb kalandjára.

A Sötét Lovag legújabb kiruccanása ennek ellenére még így is elég DURVA élménynek ígérkezik, mivel az indoklásban olyan jelzők olvashatóak, mint a “durván erőszakot, felkavaró tartalmakat, kábítószeres tartalmakat, erős nyelvezetet és némi szuggesztív anyagot”. Bár a PG-13-as kapta, de úgy hangzik, hogy Reeves a határokat feszegeti a PG-13-as besorolásnál.

The Batman 2022. március 4-én jön ki a mozikba.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.