Főoldal Filmek Kitudódott a The Batman költségvetése, meglepő összegből dolgozott a Warner Bros.
Filmek

Kitudódott a The Batman költségvetése, meglepő összegből dolgozott a Warner Bros.

Ha azt hitted, ez lesz a legdrágább, van egy rossz hírünk.

480
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Christopher Nolantől a Sötét lovag: Felemelkedés az egyik legdrágább Batman-film a valaha készült 250 millió dolláros költségvetésével. Azok után, hogy a The Batman munkálatai túlontúl elhúzódtak, és több hátráltató tényezővel is meg kellett birkóznia a stábnak, ezért sokan az egyik legdrágább filmnek gondolják.

Előbb ott volt a rendezőváltás, majd Ben Affleck távozásával a főszereplő helye is megüresedett, és nem utolsó sorban a forgatókönyvet is nulláról kellett átírni. Amit csak el lehet képzelni, hátráltatta a munkát. Ezek után sokan feltették a kérdést, hogy mennyi összegből készült a film? Meglepő adat látott napvilágot Robert Pattinson főszereplésével forgatott The Batman című film költségvetéséről. Vitathatatlanul az egyik legjobban várt DC-filmről beszélünk, ennek ellenére úgy tűnik, a Warner Bros. nem tömte pénzzel a projektet.

A stúdió tanult az elmúlt évek hibáiból, és ez a filmek minőségén is meglátszik az utóbbi években. A Zack Snyder-érában gyakorlatilag minden alkotás büdzséje 200M dollár fölött mozgott, de ez már a múlt. Az új alkotásoknál inkább törekedtek a 100 millió dolláros nagyságrendű költségvetésre. Az tény, hogy manapság inkább beszélünk negyedmillióból készült filmekről, de az út, amit a Warner választott, eddig sikeresnek bizonyult olyan produkciókkal, mint az Aquaman vagy a Joker.

A Deadline értesülései szerint a The Batman mindössze 100 millió dollár körüli összegbe került a stúdiónak. A korábbi adaptációkhoz képest A sötét lovag – Felemelkedése volt a legdrágább a maga 250 millió dollárjával, míg Tim Burton rendezőtől a Batman 35 millió dollárral a legolcsóbb adaptáció. A Warner Bros. még a Batman: Kezdődik! is többet költött, aminek költsége 150M dollár volt.

The Batman 2022. március 4-én kerül bemutatásra csak a mozikban.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.