Főoldal Filmek Zack Snyder igyekezett választ adni arra a logikai hibára: Darkseid miért felejtette el, hogy már járt a Földön, ahol az életellenes egyenlettel is találkozott
Filmek

Zack Snyder igyekezett választ adni arra a logikai hibára: Darkseid miért felejtette el, hogy már járt a Földön, ahol az életellenes egyenlettel is találkozott

És ti megbékéltek egy ilyen magyarázattal?

461
Zack Snyder: Az Igazság Ligája

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája bemutatója után sok rajongó csodálkozva fogadva, hogy Darkseid hogyan felejthetett el egy olyan fontos dolgokat, mint például az Anyadobozok helyét, illetve azt, hogy már járt a Földön. Steppenwolf kutatott a tárgyak után, de mehetett volna gyorsabban is, ha Darkseid nem felejti el a helyet.

A rajongók szerint egy 4 órás epikus film lett a SnyderCut, de ahogy az lenni szokott a legtöbb esetben, itt sem volt hibátlan a történetvezetés. Még a rajongók is felfigyeltek az egyik legnagyobb logikai bukfencre, ami egyben a sztori középpontja is volt: Darkseid hogyan felejthette el, hogy évezredekkel korábban, még fiatal korában járt a Földön, s rátalált az életellenes egyenletre, de a védelmezők legyőzték őt a Földön.

A filmből kiderül, hogy Steppenwolf többször is kudarcot vallott, és most mindent megtesz, hogy megbocsásson neki Darkseid. Ezért éveket töltött az Anyadobozok felkutatásával a multiverzumban. Superman halála után az egyik tárgy üzenetet küldött Steppenwolfnak, aki így rátalált a Földön az elveszett mágikus tárgyakra. Az egyik vízióban még arról is látunk képet, hogy mi vár a hősökre a jövőben, ahol Darkseid az életellenes egyenlettel leigázza a bolygót, és még Superman fölött is átvette az irányítást, aki barátai ellen fordult.

A kérdés már csak tényleg az, miért és hogyan felejthette el ezt a fontos dolgot Darkseid, mikor évezredek óta keresi ezt a hatalmas erőt? Erre a kérdésre Zack Snyder rendező próbált válaszolni közösségi oldalán.

Majdnem meghalt, amikor visszatért [Apokolips bolygóra]. Harcban állt a hatalomért, és sok idő eltelt, mielőtt újra hatalomra jutott, és addigra már meggyilkolták azokat, akik vele tartottak a hódítás alatt.

Zack Snyder

Nem túl meggyőző a magyarázat. Ha ennyire fontos szerepet játszott a filmben az életellenes egyenlet, akkor ezt miért nem magyarázták el, másfelől pedig, ha Darkseid csatlósai is meghaltak már, akkor ők sem tudják emlékeztetni a bolygóra, ahol vereséget szenvedett és hátrahagyta az Anyadobozokat. Talán egy folytatásban jobban részletezték volna ezt a furcsa kérdést.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Max
Filmek

Részletes tudnivalók a hamarosan induló Max streaming szolgáltatásról

Egy hónap múlva Magyarországon is elindul a Max - az HBO Max...

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.