Főoldal Filmek Egy húsvéti tojást kaptunk Pókemberre a Zack Snyder: Az Igazság Ligája egyik jelenetében
Filmek

Egy húsvéti tojást kaptunk Pókemberre a Zack Snyder: Az Igazság Ligája egyik jelenetében

Kiszúrtátok az utalást a barátságos és közkedvelt Pókemberre?

387
Flash

Csütörtökön végre bemutatták azt a filmet, amiért csaknem három éven át könyörögtek a rajongók. Annyira nagy volt a roham, hogy az HBO Max megfeküdt március 18-án, ugyanis annyian akarták azonnal megnézni a filmet. Az HBO Go is küzdött, de itt nem volt annyira érezhető a lassulás és a probléma, mint az Egyesült Államokban.

A rendezői változat tele van új, eddig soha nem látott jelenetekkel, miközben számtalan utalást kaptunk a tágabb DC Moziverzumra. Elég egy pillantás, és máris lemaradsz a Zack Snyder: Az Igazság Ligája egyik legnagyszerűbb kitekintéséről. Alig néhány órája írtunk arról, hogy Snydernek mi lett volna a terve, köztük például egy trilógiáról beszélt, amiben Batman meghalt volna, helyét pedig Superman fia vette volna át. De ez csak egy utalás a sok közül. Meglepő módon, nemcsak a DC-re, hanem a Marvel klasszikus Pókember univerzum egyik karakterére is kaptunk referenciát.

Arról jelenetről van szó, amikor az Igazság Ligája először találkozik Supermannel a feltámadását követően. Mikor az Acélember egy laza mozdulattal félretessékeli Barry Allent, aki így a Metropolis emlékműre zuhan. A kamera csak néhány másodpercre torpan meg, és az elhunyt polgárok tiszteletére állított emlékművön Ben Parker neve is olvasható. Ezzel a névvel elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a rendező, vagy valaki a stábból ne szándékosan helyezte volna el a Pókemberre való utalást.

Zack Snyder Az Igazság Ligája című filmben Bruce Wayne (Ben Affleck) nem engedheti, hogy Superman (Henry Cavill) végső önfeláldozása hiábavaló legyen, ezért összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), akivel olyan metahumánokból álló csapatot akarnak összeállítani, amely képes lesz megvédeni a világunkat egy közelgő, katasztrofális méretű fenyegetéssel szemben. A feladat még nehezebbnek bizonyul, mint amire Bruce számított, mert az új csapattagoknak mind szembe kell nézniük saját múltjuk démonaival és le kell küzdeniük korlátaikat. Ám mire összeáll a csapat, Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) talán már el is késett azzal, hogy megvédjék a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól és Darkseidtől és szörnyű tervüktől.

Az Igazság Ligája rendezői változatot 4 órás változatban már elérhető az HBO Go-n.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Max
Filmek

Részletes tudnivalók a hamarosan induló Max streaming szolgáltatásról

Egy hónap múlva Magyarországon is elindul a Max - az HBO Max...

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.