Főoldal Filmek A KÖKI bevásárlóközpont moziépítéssel ünnepli a 10. születésnapját
Filmek

A KÖKI bevásárlóközpont moziépítéssel ünnepli a 10. születésnapját

Az elérhető legmodernebb moziteremmel várják majd a nézőket.

801
ws KULTIK KOKI 4 210210 081739

Az elmúlt időszakban kevés jó hírt olvasni a mozikkal kapcsolatban, de szerencsére végre írhatunk egy mozi megnyitásáról is, nem csak a bezárásukról. A világjárvány és a korlátozások miatti kényszerű szünetet okosan használták ki a KÖKI terminálnál, és fejlesztésbe kezdtek.

Az idén 10 éves bevásárlóközpont a környék lakói és az agglomerációban élők örömére egy több mint 1200 fő befogadására alkalmas multiplex mozit nyit a KULTIK mozihálózat üzemeltetésében. A KULTIK Magyarország második legnagyobb és az első 100 százalékban magyar tulajdonú mozihálózata. A plázával kapcsolatos egyik legnagyobb beruházás idén tavasszal veszi kezdetét és várhatóan 12-14 hónapig tart. A megnyitáskor 9 moziterem vár majd minket nézőket, ebből 3 VIP felszereltségű lesz. Az új mozi számos technikai újdonságot vonultat fel, többek között a sajtóközlemény szerint, itt lesz az ország legnagyobb vetítővászna is.

ws KULTIK KOKI 2 210210 081650

Aki a technikai részletekre kíváncsi, annak szó szerint idézném Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezető igazgatójának szavait:

 Az összes vetítőterem Christie® lézeres fényforrást alkalmazó RealLaser™ 4K vetítővel, valamint speciális Vive Audio® hangrendszerrel lesz felszerelve. A lenyűgöző kép- és hangminőségen túl a legnagyobb terem látogatói a Dolby ATMOS hangformátummal készített filmeket is élvezhetik majd az ország legszélesebb mozivásznán. Az ATMOS-ról azt érdemes tudni, hogy magával ragadó hangzása a hagyományos hangrendszereknél tízszer több hangcsatornával kápráztatja el a mozinézőt, ami a terem minden pontján azonos hangélményt biztosít. Szintén kuriózum lesz a hazai mozik kínálatában a D-Box VIP terem, ahol a nézők a filmmel együtt mozgó speciális székekben a mozizás új dimenzióját tapasztalhatják meg.

Ez eddig nagyon jól hangzik, a hang és látvány csodái mellett, a sajtóközleményben ígéretet tesznek az elegáns megjelenésre és a maximális kényelemre. Lesz büfé egy külön kávézó és a gyermekeknek egy külön nekik készített játszórészleg is. Pozitív elem még, hogy az emeleti termeket, mind akadálymentesre tervezik és a fenntarthatóságra is komoly hangsúlyt fektet a KULTIK KÖKI: valódi zöld moziként működik majd, környezetbarát csomagolóanyagokat használva, felelősen működve, sok zöld felülettel.

ws KULTIK KOKI 1 210210 081709

A filmek szerelmeseinek jó hír, hogy nem kell várniuk az új mozi megépüléséig, ugyanis a KÖKI bevásárlóközpont egy különleges Valentin-napi akcióval készül számukra. Ráadásul a szervezők idén is szeretnék megtartani a bevásárlóközpont tetőkertjén tartott és nagy sikert aratott esti vetítéseket. Ezt a hagyományt a mozi megnyitása után is tovább fogják vinni.

Mi is már alig várjuk, hogy újra moziba mehessünk, külön csodás lesz egy ilyen új és modern moziban élvezni a szélesvásznú filmélményeket!

Szerző
Kurdics Zoltán Gábor

Mióta az eszemet tudom mozgóképpel kelek és fekszem. Közösségi média felületünket kezelem és kritikákat írok általában filmekről.

Szólj hozzá!

Közelgő események