Főoldal Játékok 14 percnyi játékmenet érkezett a Scornból
Játékok

14 percnyi játékmenet érkezett a Scornból

Gyenge gyomrúaknak nem ajánlott!

412

A szerb Ebb Software tegnap egy 14 perces, a játékmenetet bemutató videót tett közzé a Hans Rudolf Giger munkásságából erősen merítő Scorn című játékukból. A Microsoft megmutatta már korábban is az említett címet és garantáltan egyszerre dobbant meg minden az Alien franchise-ért vagy más biomechanikus horrorért rajongó szíve. Ahogy azt már korábban is láthattuk a játék egy első személyes nézetből (FPS) átélhető horror-shooter lesz, igen groteszk környezetben. Ezt a miliőt gusztustalan csúszó-mászó és egyéb undorító lények lakják, akik mind az életünkre törnek.

Külön érdekesség, hogy a szervesnek tűnő fegyverünk moduláris, melyet átalakíthatunk pisztollyá, sörétes puskává, gránátvetővé, de ha a szituáció úgy kívánja akár kulcsként is funkcionálhat. A történet végigtolása közben azonban nagyon oda kell figyelnünk a tárgyak és a lőszer menedzsmentjére, mert a férőhelyek és az utánpótlás is véges, ezzel egy kis realizmust csempészve az amúgy igencsak elrugaszkodott anyagba. A teljes beleélést egyébként a készítők azzal is próbálták még elragadóbbá tenni, hogy karakterünk végtagjait láthatjuk miközben valamilyen cselekményt végzünk. Ezáltal az interakció sokkal valódibb és imerzívebb élményt nyújt.

A Scorn eredtileg 2014-ben került bejelentésre PC-re, Kickstarteres finanszírozással, azonban az évek során a dolgok olyan csavart vettek, hogy a PC megjelenés mellett, konzolok közül csak és kizárólag Xbox Series S és X platformokra érkezik valamikor 2021-ben.

Szerző

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.