Főoldal Játékok Új információk futottak be a Gotham Knights kapcsán
Játékok

Új információk futottak be a Gotham Knights kapcsán

Batman nincs többé, de az élet nem áll meg.

481

A DC FanDome rendezvényen debütált a WB Games Montréal új projektje, a Gotham Knights. Habár a bejelentés mellé egy egész hosszú előzetest és gameplay felvételt is kaptunk, nem volt teljesen világos, mire is számíthatunk. A stúdió egy friss interjúban bővebben mesélt a világról, a történetről és a játékmenetről, mi pedig összegyűjtöttük, amit tudni érdemes.

A történet kapcsán már az elején fontos megjegyezni, hogy nem a Batman Arkham sorozat kánonjának része, inkább egy amolyan mellékvágányként érdemes elképzelni. A Gotham Knights azt próbálja felvázolni, mi történne Gotham városával, ha Bruce Wayne nem tudna vigyázni rá. Az előzetesből rögtön kiderült, hogy Batman a játék világán belül halott, és utódai/tanítványai felesküsznek a város védelmére, a Sötét Lovag emléke előtt tisztelegve. Fontos a többes szám, ugyanis nemcsak legismertebb jobbkeze, Robin csap fel igazságosztónak, hanem Batgirl, Nightwing és Red Hood is. Mind a négy hős irányítható lesz, és mindannyian saját harcstílust kapnak majd. Ezen felül a fejlődés sem lesz összevont, így mindegyikükkel egyenlő arányban kell majd játszanunk ahhoz, hogy azonos szintre hozzuk őket. Lehetőségünk lesz a bűnözők üldözésére kooperációs módban is, ilyenkor tudjuk majd a leghatékonyabban variálni a különböző stílusokat. Fontosnak tartották továbbá kiemelni, hogy a hősök esendők és kezdők a hivatásukban, ellenben Batman tapasztalt és magabiztos jellemével. Így a hangsúly a karakterek fejlődésére helyeződik, amiben újabbnál újabb kihívások lesznek segítségünkre.

Szó esett arról is, hogyan kell elképzelnünk Gotham Cityt. A fejlesztők ígérete szerint a városban minden téren zajlani fog az élet. A forgalom, az ipari tevékenység és a lakosok mindennapi teendői egy mozgalmas, sosem nyugvó környezetet biztosítanak a történéseknek. Batman halála azonban a bűnözést is felélénkítette, az ismert ellenlábasoktól a pitiáner tolvajokig. A rend négy új őrének tehát sokkal komolyabb káoszt kell rendbe hozniuk, mint gondolták.

A legkomolyabb fenyegetést a rajongók által régóta várt csoport, a Baglyok Tanácsa jelenti majd. Ez a veszedelmes alakulat áll egy nagyívű összeesküvés középpontjában. Gotham 350 éves történelmének végig a részét képezték, a háttérből mozgatva a szálakat, és korrupcióval átitatva a várost. A képregények lapjain igencsak meggyűlt velük Batman baja, így csak remélni tudjuk, hogy legalább olyan epikus lesz a játékbeli ütközet is, mint az ott látottak. A játék főgonosza azonban az a Mr. Freeze, akit már korábban adaptált a WB Games, most azonban megújult és még veszélyesebb formában tér vissza, hogy megnehezítse hőseink dolgát.

Felröppentek különböző pletykák arra vonatkozóan, hogy a játék a vártnál korábban érkezhet, de hivatalos megerősítést nem kaptak. Így egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy valamikor 2021-ben érkezik a Gotham Knights, PS4 és Xbox One mellett a next-gen konzolokra, és PC-re.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.