Főoldal Filmek A sötét lovag írója szerint a Warner Bros. azt akarta, hogy Joker eredettörténet kapjon
Filmek

A sötét lovag írója szerint a Warner Bros. azt akarta, hogy Joker eredettörténet kapjon

Joker eredettörténetet is kaphatott volna.

518
Joker
Forrás: Warner Bros.

David S. Goyer forgatókönyvíró szerint a stúdió egyik terve azt volt A sötét lovag-trilógiával, hogy Joker eredettörténetet kap. Christopher Nolan rendező előtt Tim Burton úgy mutatta be Jokert, ami kissé ellentmondott az eredettörténettel, azonban A sötét lovag készítői nem háborgatták Joker múltját. Szerintünk a karakter titokzatos múltja még inkább különlegessé tette, azonban a Warner Bros. a 2008-as film előtt picit szeretett volna áskálódni a karakter sötét múltjában, s bemutatni a rajongóknak.

A sötét lovag forgatókönyvírója a Comic-Con@Home múlt hétvégi videójában elárulta, hogy a stúdió milyen kéréssel fordult a rendezőhöz, de Nolan-nal ketten más véleményen voltak, s nemet mondtak a kérésre.

Emlékszem, amikor erről beszélgettünk. ’Nos, mi lenne, ha Jokernek valójában nem lenne eredettörténete?’ Még a Batman kezdődik sikere után is nagyon ellentmondásos dolognak bélyegezték, és nagyon sok visszajelzést kaptunk. A rajongók aggódtak.

De a filmnek volt egy másik nagy változtatása is a képregényekhez képest: Kétarc eredete. A képregényekben a karakter teljesen eltorzult, miután megtámadták a bíróságon, ellenben A sötét lovagban Jokernek köszönhetően Harvey Dent arcát szörnyű hegek borították, miután Batmant választás elé állította: Harvey vagy Rachel életét mentse meg.

Nem emlékszem pontosan, hogy mikor hoztuk meg ezt a döntést. Sokkal több szem fókuszált erre a filmre, mind a világ, mind pedig a stúdió szempontjából, mint a Batman kezdődik esetében. És nehezebb volt kockázatot vállalni, és nehezebb volt aláaknázni az elvárásoknak a siker érdekében, mert a nézők védekezni próbálnak a kudarc ellen vagy azt akarják, hogy azt csináld, amit először tettél, de egy kicsit mégis másképpen. Ez az egyik legfélelmetesebb dolog, amit a legtöbb film vezetőnek vagy tévés vezetőnek elmondhatunk, miután valami sikeres volt, hogy ’Igen, nem fogjuk újra megcsinálni. Valamit másképp fogunk csinálni.’

Végül nagyon jól sült el a változtatás, a rajongók szemet hunytak erre a kis átiratra, Heath Ledger alakításában Joker karakterét pedig máig az egyik legjobbnak titulálják. Christopher Nolan alaposan feladta a leckét Matt Reeves előtt, aki az új Batman-filmen dolgozik Robert Pattinson főszereplésével.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.