A sötét lovag

Christopher Nolan még a forgatás alatt is titokban tartotta a Batcycle-t

Christopher Nolan igyekezett a lehető legnagyobb titokban tartani a legendás járművet.

Christopher Nolan-aki egyébként véletlenül pont ma ünnepli a születésnapját-korunk egyik legismertebb filmese, aki híres maximalizmusáról és munkamoráljáról. Nemrégiben például a Nolannel már két alkalommal dolgozó Anne Hathaway osztott meg egy érdekes történetet a rendező székekhez fűződő viszonyáról a forgatásokon, most pedig egy újabb színes kulisszatitok látott napvilágot. Nathan Crowley, aki mindhárom Nolan-féle Batman-trilógia esetében a produkció dizájnjáért volt felelős, a következőképpen emlékezett vissza az eseményekre:

Ha jól emlékszem, a Warner Bros. egyik producere volt az, aki elsőként felvetette a bicikli ötletét, mi pedig Chrisszel helyeseltünk, mert valóban logikusnak tűnt az elgondolás. Utána az a döntés született, hogy mindez maradjon titokban, így nem mondhattuk el senkinek, hogy egy bicikli van a filmben, tulajdonképpen Chrisnek fel kellett áldoznia a Batmobilt ezen ötlet oltárán, valamint a főnixnek bicikli formában kellett megérkeznie. Szóval rácsatlakoztunk a stúdió ötletére, kihelyeztük a Batmobil abroncsait, majd visszahoztuk őket a garázsba, de senkinek nem mondhattuk el, hogy miért tettük ezt.

Christopher Nolan következő filmje a várva-várt Tenet lesz, melyre a hivatalos kommunikáció egy kontinenseken átívelő kémthrillerként hivatkozik, melyben minden valószínűség szerint ismét fontos szerepet kapnak a különböző időfogalmak. A film sorsa hányattatott volt, ám a hírek szerint Nolan mindenképpen ragaszkodott ahhoz, hogy minél hamarabb bemutassák a filmet, így jelen állás szerint nyár végén, illetőleg ősz elején már láthatjuk is a mozit.

A Tenet hazai premierdátuma augusztus 26.

Christopher Nolan
Total
1
Shares
Previous Article

Minden, amit a Marvel's Avengers bétájáról tudunk

Next Article
Joker

A sötét lovag írója szerint a Warner Bros. azt akarta, hogy Joker eredettörténet kapjon

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!