Főoldal Filmek Többet megtudtunk Kylo Ren háttértörténetéről, és hogy miért utálja annyira a Ben Solo nevet
Filmek

Többet megtudtunk Kylo Ren háttértörténetéről, és hogy miért utálja annyira a Ben Solo nevet

Még mielőtt Ben Solo a Ren lovagjainak vezetője lett volna, Luke Skywalker és unokaöccse találkozott a kegyetlen harcosok csoportjával.

602
Ren lovagjai Skywalker kora

Még mielőtt Ben Solo a Ren lovagjainak vezetője lett volna, Luke Skywalker és unokaöccse találkozott a kegyetlen harcosok csoportjával.

Megjelent a The Rise of Kylo Ren című képregény második száma, melyből megtudtuk, hogy mi vezetett ahhoz, hogy Klyo Ren a csoport vezetője lett, valamit hogy a karakter miért utálta annyira a Ben Solo nevet, hogy még nevet is váltott, s felvette a Kylo Ren nevet.

Ahogy már a bevezetőben is írtuk, a második szám két fronton bontakozik ki: egyfelől beleássuk magunkat Ben Solo háttértörténetébe, hogy mi történt azután, mikor lerombolták a Jedi templomot, és egy visszaemlékezést kapunk gyerekkoráról, amikor még Luke Skywalker tanítványa volt. A jelenlegi számban Ben elmenekült és úton van Snoke legfőbb vezér távoli rejtekhelyére, ahol Snoke arra ösztönzi majd Bent, hogy vadássza le a Ren lovagjait és fogadja el a tanait.

Itt kiderült az is, hogy miért utálja annyira saját nevét. Neheztel, amiért Obi-Wan Kenobi után nevezték el, egy híres és tisztelt jedimester után kapta a nevét, akivel még soha nem találkozott. Utálja azt is, amiért apja családnevét kénytelen cipelni, ami nem is valós, hiszen ahogy a Solo: Egy Star Wars-történetben apja találta ki ezt a nevet. Snoke arra sarkallja Bent, hogy válasszon új nevet magának, ami már gyerekkora óta ott van a fejében. Úgy tűnik, hogy a Kylo Ren nevet azután gondolta ki, hogy gyerekkorában először találkozott a Ren lovagjaival.

Ben Solo, Luke Skywalker és még néhány tanítvány útja egy Elphrona nevezetű bolygóra vezet, ahol ősi Jedi templom emlékek hevernek. Már ekkor kiderül, hogy Snoke kapcsolatba lépett a fiúval, és a tanítvány próbálja mestere ellen fordítani. Luke és barátai a templomhoz érve, ősi tárgyakat szeretnének megtalálni, köztük a Sith-holokront, és egy fénykard puskát, ami nagyon hasonló ahhoz, mint amit Jocasta Nu jedikönyvtáros használt. A Ren lovagjai már várják őket, azonban hiába vannak többen, erejük még akkor sem ér fel Luke Skywalkeréhez. Ren (a lovagok akkori vezetője) a győzelem érdekében egy cselhez folyamodik, fénykardjában aktivál egy bombát, ami azonnal felrobban, amikor kiveszik a kezéből. Luke megkegyelmez a Ren lovagjainak, futni hagyja őket, de még mielőtt távoznának, Ren leveszi sisakját, és elárulja, hogy Ben Solót is megérintette a Sötét oldal, majd meghívja Ben Solót, hogy csatlakozzon a rendhez.

Úgy tűnik, hogy ez a találkozás Ben Solo végét is jelentette, és ha Luke számára eddig nem lett volna világos, hogy unokaöccse letért az útról, akkor itt saját szemével megbizonyosodhatott róla. Később Ben Solo visszatért még a templomhoz, hogy megkeresse Ren otthagyott sisakját. Ezután Ren egy Varnak nevű világba hívja Bent, ahol bizonyítania kell, meg kell küzdenie Luke megmaradt tanítványaival, akik követték mesterüket az Elphronára.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...