Főoldal Filmek Luke Skywalker több tanítványa is életben maradt, és nem belőlük lettek a Ren lovagjai
Filmek

Luke Skywalker több tanítványa is életben maradt, és nem belőlük lettek a Ren lovagjai

Az egyik legnagyobb kérdés a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt, hogy mi történt Luke tanítványaival, miután Kylo Ren szembeszállt mesterével.

565
Luke Skywalker

Az egyik legnagyobb kérdés a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt, hogy mi történt Luke tanítványaival, miután Kylo Ren szembeszállt mesterével.

A Star Wars: Az utolsó Jedik feltárta, hogy Luke Skywalker egy új jedi nemzedéket szeretett volna kitanítani, de Leia és Han Solo gyereke, Ben Solo ellene fordult, s Snoke legfőbb vezér csábítására átállt a Sötét oldalra. Mindezt egy visszaemlékezésből tudjuk, mikor Luke elmeséli Reynek, hogy egykor Ben Solo is az ő tanítványa volt, de az ifjú Skywalker nem volt elég erős, és letért az útról.

Luke a filmben arra is kitért, hogy nem tudja, milyen sora lett a többi tanítványának, miután Kylo Ren elpusztította az ifjú jedi nemzedéket. Sok rajongó abban a hitben van, hogy közülük lettek a Ren lovagjai, azonban egy képregénysorozat mindazt cáfolja, hogy a maszkot viselt rejtélyes harcosok Luke tanítványai voltak, hiszen Ben Solo és Luke már korábban összetűzésbe került velük.

A The Rise of Kylo Ren képregény második részéből többek közt arra is választ kapunk majd, hogy mi történt Luke tanítványaival:

Az új Jedi iskola romokban hever, és Luke tanítványai mesterük gyilkosa nyomában loholnak, miközben Ben Solonak egyetlen barátja maradt a galaxisban… egy férfi, akit Snokenak hívnak.

A négyrészes képregénysorozat decemberben megjelenő első számából kiderül, hogy Snoke legfőbb vezér Luke kiképzésével tudta átcsábítani Ben Solot a Sötét oldalra, valamint Kylo Ren és Ren lovagjai eredetére is választ kapunk, mint ahogy Luke tanítványainak sorsáról is olvashatunk, akik abban a hitben voltak, hogy mesterüket meggyilkolta unokaöccse, ezért bosszút akartak állni jedimesterük gyilkosán. Ugyanakkor egy ígéret szerint új küldetésről és új Jedi karakterekről is olvashatunk majd.

Luke Skywalker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

A Skywalker kora bemutatója után 5 évvel választ kaptunk, mit jelent Rey sárga fénykardja

Rey sárga fénykardja után hamarosan több színben is láthatjuk a Jedik fegyverét.

Zsivány Egyes
Filmek

Mennyi pénzből gazdálkodtak a Lázadók a Birodalom ellen vívott csatában?

A Birodalom minden tekintetben túlerőben volt a Lázadókkal szemben.