Főoldal Filmek A Disney már 2009 előtt felvásárolta volna a Marvelt, de a vezetők tiltakoztak, mert szerintük túl merész volt a Marvel
Filmek

A Disney már 2009 előtt felvásárolta volna a Marvelt, de a vezetők tiltakoztak, mert szerintük túl merész volt a Marvel

Bob Iger könyvében sok más mellett arról is beszélt, hogy a Disney már 2009 előtt felvásárolta volna a Marvelt, azonban a befektetők leszavazták, mert szerintük rontott volna a Disney márkán.

557
Bob Iger Kevin Feige

Bob Iger könyvében sok más mellett arról is beszélt, hogy a Disney már 2009 előtt felvásárolta volna a Marvelt, azonban a befektetők leszavazták, mert szerintük rontott volna a Disney márkán.

Bob Iger, a Disney jelenlegi elnök-vezérigazgatója 2005-ben lett kinevezve a vállalat élére Michael Eisner után. Alig négy évvel később a Disney megvásárolta a Marvel Entertainment céget, s lehetővé vált a Marvel Studios előtt, hogy olyan filmeket készítsen, mint A galaxis őrzői, a Fekete Párduc, a Marvel Kapitány, a Bosszúállók és még sorolhatnánk a valaha volt legnagyobb filmes univerzum tagjait, ami jelenleg 22 filmet számlál.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A Marvel Studios sikert sikerre halmozott az elmúlt 11 évben, összesen 18 milliárd dollárt hozott a Disneynek, ami összehasonlítva a 4,24 milliárd dolláros vételárral elenyésző, és alighanem a Disney egyik legjobb befektetése volt, amikor megvásárolták a Marvel Entertainment szórakoztató vállalatot. Bob Iger könyve után ez azért annyira meglepő, hiszen a kezdetben a Disney nem akarta, hogy az üzlet létrejöjjön, mert a Walt Disney Company emberei biztosak voltak abban, hogy a Marvel karakterei rontanak a Disney márkanév megítélésén.

Michaelllel való közös munkám elején részt vettem egy ülésen, ahol felvetette a Marvel felvásárlásának gondolatát. Az asztalnál ülő vezetők tiltakoztak. Azt mondták, hogy a Marvel túl merész, és ez ront a Disney márkanéven. Abban az időben volt egy feltételezés – belül, a bizottság tagjai között – hogy a Disney az egyedülálló monolitikus márka, és minden üzletünk a Disney esernyője alatt létezik. Úgy éreztem, hogy Michael jobban tudta, de bármilyen negatív reakció a márkára, vagy javaslat arra utal, hogy nem sikerült jól kezelni, amit személyesen átvett.

Bob Iger látta a Marvelben rejlő potenciált, azonban addig kevésnek bizonyult, míg nem vette kezébe a cég sorsát és irányítását. Ha Iger nem vette volna komolyan a Marvel Entertainment céget, akkor most nem a világ egyik legnagyobb franchise-áról beszélnénk, ugyanakkor érdekes elgondolkodni azon is, hogy miként alakult volna a Marvel Moziverzum jövője, kik kapták volna a főszerepeket, ha a Disney előbb vásárolja fel a Marvelt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...