Főoldal Filmek Jól döntött a Lucasfilm, mikor J.J. Abramsra bízták a Star Wars: IX. epizódot?
Filmek

Jól döntött a Lucasfilm, mikor J.J. Abramsra bízták a Star Wars: IX. epizódot?

Akárcsak köztetek, úgy a szerkesztőségben is megoszlanak a vélemények, hogy jó rendezőre bízták-e az új trilógia lezárását.

706

Akárcsak köztetek, úgy a szerkesztőségben is megoszlanak a vélemények, hogy jó rendezőre bízták-e az új trilógia lezárását.

Múlt hét óta már tudjuk, hogy nem Colin Trevorrowra bízzák a Csillagok háborúja új trilógia befejezését, miután Kathleen Kennedy és a rendező között feszültség keletkezett, s kreatív különbségre hivatkozva elváltak útjaik. Tudjátok hogy szól a mondás: Két dudás nem fér meg egy csárdában. Szerencsére nem tartott sokáig rendezőt találni, mert Az ébredő Erőt jegyző J.J. Abrams elvállalta a felkérést, így még egy Star Wars-filmet készít az új érában. És ahogy a kommentelők között, úgy belső köreinkben is megoszlanak a vélemények, hogy a Lucasfilm jó döntést hozott-e.

Nándi:

J.J. Abrams szerintem teljesen jó választás. Tudom, manapság nagy divat lett szidni a 7. részt, de szerintem remek munkát végzett ott is mint író és rendező. Tény, hogy igen csak felült vele a nosztalgiavonatra, de emellett ne felejtsük el, hogy lefektette egy új trilógia erős alapjait, bevezetett több remek főhőst is és nem mellesleg remekül ötvözte a régi stílusú látványt az új technológiával. Nem beszélve arról, mekkora nyomás nehezedett a vállára a Disney részéről, hiszen nekik presztízskérdés volt, hogy az első Star Wars amit kiadnak kritikailag és anyagilag is sikeres legyen. Szóval muszáj volt biztosra menni, így kaptunk egy bejáratott receptre épülő, de emellett ízig-vérig Star Wars filmet. Most viszont a trilógia harmadik részére elengedheti magát, már ami a kreativitást illeti és én bízom benne, hogy méltó lezárást kerekít majd az általa elkezdett újkori Star Wars történetnek.

Bence:

Habozás nélkül állítom: A LEGJOBB! J.J. Abrams hatalmas nyomás alatt dolgozott. Egyfelől ott voltak a fanatikus rajongók, akik sokáig azért sírtak, hogy legyen még Star Wars, másik oldalról meg a kritikusok, akik jobb filmeket szerettek volna, mint az előzménytrilógiák. A biztosra ment(ek), – több fős csapat felügyelte és hagyta jóvá munkáját – miközben lefektették az új irány alapjait is. Megvolt a tisztelgés, de jöhetnek az újítások, mert szükség van rájuk. Abrams korunk egyik legjobb és legkreatívabb rendezője, király, hogy visszatér.

Balázs:

Nálam ez a felemás kategória, nem vagyok benne biztos, hogy ő a legjobb választás. Az ébredő Erő tiszta férfi munka volt, kimaxolta a nosztalgia faktort és jól tette meg ezt, én szerettem is, viszont tényleg semmi újat nem mutatott. Ezért most is egy biztosra menő dolgot várok tőle, de a nosztalgia kártyát így már nem tudja igazán (ki)használni. Remélem tévedek. Az igazat megvallva kapásból nem is tudom kire bíznám a filmet ha én dönthetnék, így végső soron, ha a legbiztosabbra akarunk menni akár logikus döntésnek is tűnhet a megbízása. Ugyanakkor személy szerint szívesen megnézném, hogy egy Blomkamp-szerű rendező mit kezdene a feladattal, az ő idejéből például kifutná, hiszen végül nem rendez Alient. Viszont nagyobb kockázattal is járna, mint Abrams.

Gergely:

J.J. Abrams egy nagyon jó választás volt korábban Az ébredő erő élére. Bizonyította már, hogy hasonló műfajban (Star Trek) is képes maradandót alkotni.
Tehát most a 9. epizódot egy egyaránt a műfajban jártas és amúgy is tapasztalt rendező dirigálja. Részemről a komplett trilógiát rá kellett volna bízni.

László:

J.J. egy nagyszerű rendező, sok jó sorozatot köszönhetünk neki (Alias, Lost), viszont Az ébredő Erőben érződött egyfajta rajongásból fakadó tisztelet a filmek iránt, emiatt nem mert újítani.

János:

J.J. már akkor megnyerte a tetszésemet, amikor kijelentette mindent amit tud, inkább megépíti, és mindent amit tud, maszkká alakít. És neki az presztízs kérdés, hogy olyan Star Wars-t építsen ami méltó utód! Sokan negatív kritikával illetik, mert biztonsági filmet készített, de az film egy remekmű mind rendezésben, mind technikában! Korunk meghatározó Sci-Fi rendezője, szerintem nála jobb rendezőt nem kaphatott volna Az ébredő Erő! Ajnározhatnám még sokáig, mert nekem Spielberg utódja csak is pozitív!

És Ti mit gondoltok a kilencedik rész rendezőjéről?

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Zsivány Egyes
Filmek

Mennyi pénzből gazdálkodtak a Lázadók a Birodalom ellen vívott csatában?

A Birodalom minden tekintetben túlerőben volt a Lázadókkal szemben.

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.