Főoldal Filmek Az Aquaman film 160 millió dolláros büdzsével kerülhet a mozikba
Filmek

Az Aquaman film 160 millió dolláros büdzsével kerülhet a mozikba

A DC és a Warner Bros. nem spórolnak az Aquaman-filmen, mindent bevetnek, csakhogy sikerre vigyék a régóta tologatott képregényadaptációt.

795

A DC és a Warner Bros. nem spórolnak az Aquaman-filmen, mindent bevetnek, csakhogy sikerre vigyék a régóta tologatott képregényadaptációt.

Hivatalosan 160 millió dolláros költségvetést kapott a DC következő víz alatti szuperhős eposza, az Aquaman. Ez nagyjából megegyezik a közelmúltban bemutatott néhány „kevéssé ismert” szuperhős bemutatkozó filmjével, ugyanakkor jelentősen kevesebb mint néhány hasonló DC projekt költségvetése.

A film Arthur Curry történetét mutatja be, aki kapocs a két (az Atlantiszi és földi) világ között. A címszereplőt a Trónok harcából már ismert és sokak által kedvelt Jason Momoa alakítja, aki egy halász és az atlantiszi királynő gyermeke, aki bár a királyság jogos örökösének tekinthető emberi származásának köszönhetően jelentős ellenállásba ütközik a trón követelése során. A James Wan által rendezett film az ígéretek alapján sok újat fog nekünk mutatni a speciális effektek terén, lévén a film nagy része víz alatt fog játszódni.

A költségvetés alapján valóban rengeteg vizuális effektre számíthatunk az Ausztrália partjainál forgatott filmtől. A költségvetés nagyjából megegyezik például a Doctor Strange illetve A galaxis őrzői eredettörténeteivel és egy picivel (nagyjából 10 millió dollárral) több, mint a Csodanőé, viszont össze sem hasonlítható az egyébként szintén CGI orgia Batman Superman ellen pénztárcájával, ami végül 250 millió dollárra rúgott. A Wonder Woman és A Hangya óta tudjuk, hogy nem kell feltétlen több százmillió dollár egy jól sikerült szuperhős filmhez, mindenesetre remélhetőleg a költségvetés mérete a film minőségére is pozitívan hat majd ki.

Az Aquaman jelenleg a DC egyetlen önálló karakterre épülő projektje, köszönhetően a szóló Batman és Flash filmek csúszásának, azaz vélhetően az eddiginél is komolyabban veszik majd a projektet. A Wonder Woman kritikai és pénzügyi sikert is egyaránt hozott a DC konyhájára, így a recept megvan a sikerhez és akár az Igazság Ligájának újraforgatása miatt is bízhatunk benne, hogy a hajlandóság is adott. Remek stábbal számolhatunk, hiszen a címszerepben ugye a világ egyik legkúlabb arca található, mellékszereplőként pedig Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson és Willem Dafoe alakítására számíthatunk. Aquaman karaktere megérdemli, hogy végre lemossa magáról a „halakkal beszélő fazon” illetve az ehhez hasonló gúnyneveket, javítson a megítélésén és újra elfoglalja méltó helyét a DC univerzum egyik legerősebb karaktereként. Ennek, nálam talán csak a DC-nél örülnének jobban.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.