Főoldal Filmek Határozatlan időre elhalasztották a Penge bemutatóját, a megüresedett helyre egy másik franchise filmje került
Filmek

Határozatlan időre elhalasztották a Penge bemutatóját, a megüresedett helyre egy másik franchise filmje került

Penge nem lesz, de egy másik franchise rajongói nagyon boldogok lesznek.

205
Penge
Forrás: SDCC

Nagy meglepetésként senkit nem érhetett a hír, hogy a Disney határozatlan időre elhalasztotta a Penge bemutatóját. A Marvel Studios évek óta küzd a filmmel, nem akar összejönni, sokáig kitartottak a 2025-ös megjelenés mellett, most azonban félretették az ütemtervből.

Röviden:

- A naptárból kikerült a Penge.
- 3 cím nélküli Marvel-film kapott helyett 2028-ra.
- Jövőre érkezik az új Ragadozó-film.

A Deadline úgy tudja, hogy a Disney helyette a 20th Century Studios Predator: Badlands című filmjét fogja bemutatni 2025. november 7-én a mozikban, vagyis a korábban Pengének fenntartott megjelenési dátumon láthatjuk a Ragadozó-franchise új filmjét.

Emellett a Disney naptárában további változásokra került sor, bekerült a naptárba másik három Marvel-film is, ám egyiknél sem nevezték meg, az említett időpontokon mit fognak bemutatni. Ezek sorban a következő időpontok: 2028. február 18., 2028. május 5. és 2028. november 10.

A kulisszák mögötti drámára való tekintettel annyira nem meglepő, hogy már megint késik a Penge. A kezdetektől fogva átok ül ezen a projekten. Júniusban jött a hír, hogy Yann Demange rendező távozott, de ő már a második volt Bassam Tariq után, aki ütemezési konfliktus miatt nem tudta vállalni a forgatást. A főszereplőt játszó Mahershala Ali még kitart, legalábbis úgy hírlik, de lassan róla is lemondhatunk, ha ez így megy tovább.

Még az eredeti Penge sztárja, Wesley Snipes is gúnyt űzött a Marvel rebootjából nyáron. X-en viccelődött a kialakult helyzeten, hogy a stúdió nem boldogul a projekttel.

„Penge, jajaj, az emberek még mindig keresik a titkos receptet, motoros szánnal hajtanak a forgalomba, ez azért elég kemény” – írta Snipes. „Fénybenjárók azt gondolták, hogy egyszerű lesz, nem igaz?”

Snipes az 1998-as eredeti Penge-filmben és annak két folytatásában játszotta a főszerepet, de a rebootot korábban támogatta. Korábban kommentálta azt a hírt is, amikor Ali megkapta a szerepet, de úgy fogalmazott, hogy nincs harag a szerep miatt, és nem érzi magát rosszul, amiért átadja a stafétát a színésznek.

Egy jelentés szerint Ali frusztrált volt a film lassú haladása miatt, amin csak rontott, hogy röviddel ezután a forgatást is le kellett állítani. Demange érkezésével erőre kapott a projekt, mindenki lelkes volt a projekt miatt, de az előkészítő munkát megint le kellett állítani a 2023 májusában kezdődő írói sztrájk miatt.

Júniusban Mia Goth biztosította a rajongókat, hogy „gondos figyelmet fordítanak arra, hogy egy nagyszerű filmet készítsenek”. Az eredeti forgatókönyvben Goth állítólag egy Lilith nevű vámpír gonosztevőt alakított volna, aki Penge lányának vérét akarja, de ezt dobták, és idén nyáron új forgatókönyvet kapott a film.

Júliusban a Marvel Studios vezetője, Kevin Feige hangsúlyozta, hogy a „legfontosabb dolog, hogy ne csapják össze”, miután „két éven át próbálták megfejteni ezt a filmet”, és utalt egy R-besorolású verzióra is. Közben a Deadpool & Rozsomák hatalmas sikert aratott, világszerte 1,3 milliárd dollárt keresett a kasszáknál, és ráadásul még Penge is szerepelt benne Snipes alakításában.

Penge
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...