Főoldal Filmek Kitűzték a következő Star Trek-film dátumát
Filmek

Kitűzték a következő Star Trek-film dátumát

Streamingen érkezik a Discovery filmes folytatása.

103
star-trek-section-31
Forrás: Paramount

A Star Trek jó ideje visszaszorult a tévék képernyőjére, ám a streaming adta lehetőségekkel sokkal több sorozatot él meg az új éra mint eddig bármikor. Hogy ez mennyire válik a franchise előnyére vagy épp kárára az nagyjából olyan vitákat vált ki rajongói körökben, mint a Star Wars Disney-érája, de a tartalomgyártás nem áll meg. A Discovery sorozat önmagában is egy érdekes pontja a skálának, s bár nem olyan régen véget ért, jövőre egy filmmel bővül a története, méghozzá Michelle Yeoh főszereplésével.

Hosszú idő után a Star Trek: Section 31 lesz az első rendes Star Trek-film, igaz csupán a streamingen hajózik majd, a mozikat elkerüli. Michelle Yeoh karaktere, Georgiou az első évadtól kezdve közönségkedvenc lett, sokszor ő vitte a hátán a szériát, ám mikor utoljára láttuk elég sok rejtély maradt hátra jövőjével és karakterével kapcsolatban. A film elvileg igyekszik majd megválaszolni mindezeket. A hivatalos szinopszis szerint a Star Trek: Section 31 középpontjában Yeoh karaktere áll, aki szembenéz múltbéli bűneivel, és akit a Csillagflotta egy titkos részlege magához szólít, hogy megvédje a Föderációt.

A hétvégi NYCC-n a rendező, Olatunde Osunsanmi rengeteg easter egget ígért, s azt, hogy a film tökéletesen illeszkedik majd a jelenlegi idővonalba, illetve Kurtzman világába. A fenti állítás alapján valószínűleg újfent több valósággal is szembetalálhatja magát Philippa, a tüköruniverzum visszahozása pedig szinte holtbiztos. A címbeli titkos részleg több mint huszonöt éve létezik, s a legtöbb sorozatban kisebb-nagyobb szerepet játszik, nevét a Flotta azonos számú törvénycikke alapján kapta, mely rendkívüli fenyegetettség esetén rendkívüli jogokkal ruházza fel ügynökeit.

A Star Trek: Section 31 2025. január 24-én debütál odakint, Magyarországon pedig valamikor a SkyShowtime kínálatában.

Szerző
Kajtár Virág

Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Trek: Discovery
Sorozatok

A SkyShowtime hamarosan bemutatja a Star Trek: Discovery ötödik és egyben utolsó évadát

A teljes Star Trek: Discovery felkerül hamarosan a SkyShowtime műsorára.

star trek discovery mini
Kritikák/tesztek

PILOT KRITIKA: Star Trek: Discovery

Visszatért a tévére a Star Trek, itt a Discovery!