Főoldal Sorozatok Bajban az Amazon MGM Studios God of War élőszereplős tévésorozata
Sorozatok

Bajban az Amazon MGM Studios God of War élőszereplős tévésorozata

A God of War több forgatókönyvét is elvetették.

4
God of War
Forrás: PlayStation

Majdnem két évvel azután, hogy megerősítették a Sony Santa Monica fejlesztőcsapatának nagysikerű videójátékának élőszereplős adaptációját, az Amazon MGM Studios állítólag a nulláról kezdi újra a tervezést, miután az említett cégek, az Amazon és a Sony “más kreatív irány” mellett döntöttek.

Röviden:

- Dobták a God of War forgatókönyvét.
- A sorozat készítői leléptek.
- Az Amazon MGM Studios több videójáték-adaptáción is dolgozik.

A Deadline értesülései szerint a showrunner és executive producer Rafe Judkins (aki az Amazon Az Idő Kereke adaptációjának showrunnereként is szolgál) most elhagyta a God of War-projektet, az executive producerekkel Hawk Ostby-val és Mark Fergus-szal együtt.

Az internetes portál azt írja, hogy a trió már elkészült a God of War első évadának “több forgatókönyvével” – amelyeket állítólag a Sony és a Prime vezetői “dicsértek” -, de úgy tűnik, ezeket most elvetik, mivel a cégek egy “másik kreatív irányt” követnek. A változás ellenére a Deadline forrásai szerint a tévés projekt továbbra is kiemelt fontosságú a Prime Video számára, a Sony és az Amazon pedig most egy “teljesen új írói szobát” keres a sorozathoz.

Amikor az Amazon eredetileg bejelentette a God of War adaptációját 2022 decemberében, úgy írta le készülő sorozatát, hogy Kratos “veszélyes utazását” fogja követni “elhidegült fiával”, hogy teljesítse felesége haldokló kívánságát és “leszórja [az ő] hamvait a legmagasabb csúcsról”. Azonban „Kratos hamar rájön, hogy az utazás egy álruhás epikus küldetés, amely próbára teszi az apa és fia közötti kötelékeket, és arra kényszeríti a főhőst, hogy új istenekkel és szörnyekkel harcoljon a világ sorsáért.”

A cikkből nem derült ki, hogy mit takar az új “kreatív irány”, de tekintettel arra, hogy az eredeti cél a God of War legújabb videójáték-sorozatának adaptálása volt, lehetséges, hogy a döntés az lett, hogy inkább a sorozatot a jövőbeli kiadásokhoz kapcsolják össze, és nem a mostani befejezést veszik alapul. Voltak például pletykák arról, hogy a Sony valamilyen formában felélesztené az eredeti God of War-trilógiát, így talán a tévésorozat az ókori Görögországban kívánja elhelyezni magát.

Addig is, amíg elkészül a God of War, a Prime Video nem áll le az adaptációkkal. A Fallout első évada után érkezik a második évad, és állítólag egy Mass Effect sorozatot is fontolgatott egy időben.

God of War
Forrás: PlayStation
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Nautilus
Előzetesek

Előzetest kapott a Nautilus, mely elmeséli Nemo kapitány eredetét

A híres kapitány új eredetet kap sorozat formájában.

Voltron
Filmek

Henry Cavill kapta a Voltron élőszereplős film főszerepét

Filmvásznon először mutatkozik be az űrutazó robot, Voltron.