Főoldal Játékok Valentin napon érkezik a Tomb Raider IV-VI Remastered
Játékok

Valentin napon érkezik a Tomb Raider IV-VI Remastered

A klasszikus játékok következő három része is felújított változatot kap.

105
Tomb Raider IV-VI Remastered
Forrás: PlayStation

Idén február 14-én megjelent a Tomb Raider I-III Remastered, amely igen sikeres lett és most bejelentették, hogy a következő három rész remastered változata napra pontosan egy évvel később várható. Az Aspyr Media ismét a kezébe vette Lara Croft klasszikus kalandjait, hogy mai PC-kre és konzolokra felújítsák a IV, V és VI. részt. Az eredeti hat Tomb Raider játékon a Core Design és az Eidos dolgozott. A Tomb Raider IV-VI Remastered 2025. február 14-én jön PC-n a Steam és Epic Store áruházakba, illetve PS4, PS5, Xbox és Nintendo Switch konzolokra is.

Az Aspyr közleményéből és az előzetesből jól látható, hogy a következő három rész milyen komolyabb grafikai ráncfelvarráson esett át. A Tomb Raider IV: The Last Revelation egy igazi egyiptomi kaland volt, a Tomb Raider: Chronicles egy antológia rész volt Lara életének eseményeiből, míg a Tomb Raider: The Angel of Darkness egy merőben új megközelítés kapott, de csúfosan meg is bukott annak idején. Most mind a három rész új grafikát, modernebb textúrákat, új játékmechanikákat, fotómódot és irányítást kap. Csak úgy, mint az előző három rész. A Tomb Raider franchise pedig nemrég meghódította a kisképernyőket, hiszen már a Netflixen nézhető a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft animációs sorozat, készül egy élőszereplős széria is, illetve az Amazon Games és a Crystal Dynamics is dolgoznak már a következő nagy játékon.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu portálján. Jelenleg a Rebo.hu főszerkesztő helyettese és a Wide Screen gaming szerkesztője

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.