Főoldal Filmek Nem Jonathan Majors letartóztatása és kirúgása volt az egyetlen ok, amiért Robert Downey Jr. visszatér a halálból Doctor Doom szerepében
Filmek

Nem Jonathan Majors letartóztatása és kirúgása volt az egyetlen ok, amiért Robert Downey Jr. visszatér a halálból Doctor Doom szerepében

Taktikai húzás volt visszahozni Robert Downey Jr.-t a Marvelhez?

154
Robert Downey Jr. Doctor von Doom
Forrás: Vanity Fair

A Marvel Moziverzum híres a meglepetésekről, húsvéti tojásokról és váratlan fordulatokról, részben ezeknek köszönheti hírnevét a Marvel Studios univerzuma. Mielőtt az ördögi Mephisto és Őrszem híre megrázta volna a rajongókat, a legnagyobb szenzáció az volt, hogy a rajongók kedvencét, Robert Downey Jr.-t választották Doctor Doom szerepére.

Röviden:

- Robert Downey Jr. visszatér a Marvelhez.
- Jonathan Majorst kirúgták, karakterét száműzték.
- Doctor Doom lesz az MCU új főgonosza.

Bátor lépés volt, hogy az MCU egyik meghatározó szereplőjét válasszák a következő nagy főgonosznak – aki nagyobb fenyegetés lehet, mint Thanos. Míg sokan azt hitték és hiszik, hogy Downey azért került képbe, mert Jonathan Majorst kirúgták, a valóság ennél sokkal bonyolultabb lehet.

A Marvel Moziverzum súlyos csapást szenvedett, amikor Jonathan Majorst családon belüli erőszak vádjával letartóztatták 2023 tavaszán. Miután jelentős energiákat és forrásokat fektettek Majors Kang, a Hódító karakterébe, az MCU hirtelen gonosztevő nélkül maradt. Bár sokan azt hitték, hogy logikus lépés lenne újraosztani Kang szerepét, az MCU inkább visszahozta egyik legjobb színészét a The Multiverse Saga egyik legnagyobb gonosztevőjének szerepére.

Robert Downey Jr. alapvetően az egész MCU-t elindította, zseniális alakításával, mint Tony Stark, vagyis Vasember. Most azonban újra megmentheti a szuperhősök világát, csak ezúttal a gonosz Doctor Doom szerepében. Daniel Richtman bennfentes információi szerint nem csak Majors letartóztatása vezetett Downey visszatéréséhez.

Bár sokan nem értenének egyet Richtman azon kijelentésével, hogy Kang, a Hódító nem volt elég népszerű a rajongók körében, kár tagadni azt, hogy Downey visszatérése nem jött jókor, és ismét felkeltette a rajongók érdeklődését. Az egyik legjobb szuperhőst játszó színész most az egyik legnagyobb Marvel-gonosz szerepében tér vissza, és úgy tűnik, hogy Robert Downey Jr. egyértelmű választás az MCU megmentésére, legyen ez akár taktikai húzás vagy sem.

Jonathan Majors sok munkát és energiát fektetett abba, hogy életre keltse karakterét, kezdve a Loki című sorozatban történő első megjelenésével, későbbi Kang-variáns szerepein át, nem lehet tagadni, hogy remekül alakította a karaktert, bár néha a Marvel kreatív törekvései kudarcot vallottak.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az Amerika kapitány: Szép új világ stáblistás jelenete felvezethet egy régóta várt projektet

Ezt a hírt olvasva még izgatottabbak lettünk az Amerika kapitány: Szép új...

Sam Raimi
Filmek

Sam Raimi lehet a Doctor Strange 3. rendezője

Visszatérhet a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezője a folytatásra.

Mennydörgők
Előzetesek

A Mennydörgők* magyar szinkronos előzetesében a Marvel rosszfiúi kapják a főszerepet

A Marvel mellőzött képregényhőseivel erősít a Mennydörgők csapata.