Főoldal Játékok PlayStation Egy hónap múlva érkezik a Horizon Zero Dawn Remastered
PlayStation

Egy hónap múlva érkezik a Horizon Zero Dawn Remastered

A felújított változat október végén jön PS5-re és PC-re.

179
Horizon Zero Dawn Remastered
Forrás: PlayStation

A szeptember 25-i State of Play shown a Sony és a Guerilla Games bejelentették, hogy október végén jön a Horizon Zero Dawn Remastered. A nagy sikerű 2017-es poszt-apokaliptikus nyitott világú játék komoly felújításon esett át. A rajongók most új köntösben élhetik újra Aloy epikus történetét PS5 konzolon és PC-n.

A Horizon játékokért felelős Guerilla Games csapata elmondta, hogy a Horizon Zero Dawn megjelenése óta eltelt hét évben jelentősen fejlődtek a videójátékos technológiák, megjelent a Sony új konzolja is, így időszerű volt a játék felújított remastered változata. A munkát a PlayStation egy másik csapata, a Nixxes Software végezte el, akik már korábban is dolgoztak a Horizon Zero Dawn és Horizon Forbidden West, illetve a Marvel’s Spider-Man PC-s változatán. A Remastered tartalmazni fogja a Complete Editiont, tehát az alapjátékot és a Frozen Wilds című kiegészítőt is. A Horizon Zero Dawn a Sony PlayStation sikerjátéka volt, 2017-es indulása óta elkelt belőle több mint 24 millió példány, egy folytatást is kapott Horizon Forbidden West címen és számos más projekt is készül a franchise-hoz. A State of Playen a Lego Horizon Adventures is kapott megjelenési dátumot.

A Horizon Zero Dawn Remastered a grafikai tuning mellett tartalmaz majd közel tíz órányi mocapban újrarögzített átvezető jelenetet, számos új vizuális effektet, animációt, világítást, textúrát, amely még nem volt látható az eredeti játékban. A történet számos karakterét továbbfejlesztették, így azok a jelenlegi generációs karaktermodellek és a renderelés terén elért eredményekkel összhangban vannak. A hangot teljesen újrakeverték, amely támogatja a PS5 Tempest 3D Audio technológiáját, fejlettebb Atmos hangzással. A Remastered igyekszik kihasználni a PS5 erőforrásait, köztük is a DualSense kontrollert, illetve külön natív felbontást is kap a közelgő PS5 Pro konzolra, ahol ultra magas felbontást és képfrissítést is kaphatunk. A PC-s változat pedig NVIDIA DLSS 3 és AMD FSR 3.1 támogatást is kap, amellyel még szebb látványt kaphatunk.

Akik korábban is megvásárolták a játékot PS4, PS5 és PC-n, azoknak lehetőségük lesz 9,99 dollárért fejleszteniük a korábbi verziójukat a Remasteredre. Továbbá a korábbi mentésünket és áthozhatjuk, amelyhez New Game+ mód és Photo mód is jár, így nem kell a nulláról újra kezdenünk a játékot. Azoknak, akiknek eddig kimaradt Aloy kalandja, most nyomott áron, 49,99 dollárért megvásárolhatják a Remastered verziót a PlayStation, a Steam vagy az Epic Game Store digitális áruházban. Az előrendelés október 3-án indul minden platformon. A Horizon Zero Dawn Remastered október 31-én, tehát Halloween napján jelenik meg PS5-re és PC-re.

Horizon Zero Dawn Remastered
Forrás: PlayStation
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu portálján. Jelenleg a Rebo.hu főszerkesztő helyettese és a Wide Screen gaming szerkesztője

Szólj hozzá!

Közelgő események