Főoldal Játékok Steven Spielberg és George Lucas is adtak tanácsokat az Indiana Jones and the Great Circle fejlesztőinek
Játékok

Steven Spielberg és George Lucas is adtak tanácsokat az Indiana Jones and the Great Circle fejlesztőinek

A széria két atyjával is konzultáltak a játék fejlesztői.

226
Indiana Jones and the Great Circle
Forrás: Bethesda Softworks

Idén decemberben érkezik az Indiana Jones and the Great Circle videójáték PC-re és Xbox Series konzolokra. A Bethesda és a MachineGames akció-kalandjátéka egy új történetet mesél el kedvenc régészprofesszorunk életéből, amely a filmek közé illeszkedik. A fejlesztők igyekeznek a lehető legautentikusabb Indiana Jones történetet létrehozni, így folyamatosan együttműködtek a Lucasfilmmel. Ám nem csak velük, hanem a széria két atyját is bevonták a fejlesztésbe.

A The Guardian portálján jelent meg egy interjú szeptember 17-én, amelyben a MachineGames vezető fejlesztői osztottak meg érdekes infókat a közelgő szoftverről. Ahogy már korábban is felfedték, az Indiana Jones and the Great Circle 1937-ben játszódik, időben egy évvel Az elveszett frigyláda fosztogatói után, de még az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag előtt. Indy a történet elején még Connecticutban van, hogy onnan aztán világ körüli kalandra menjen, amelyben bejárja a Vatikánt, Sanghajt, a Himaláját és Thaiföldet is. A kreatív rendező, Axel Torvenius szerint végig szorosan együttműködtek a Lucasfilmmel, akik minden támogatták őket.

„Heti rendszerességgel találkozunk a Lucasfilmmel. A hangtól kezdve [a] dizájnig, a narratíváig, a művészetig… felbecsülhetetlen értékű forrásnak bizonyultak. Ők az Indiana Jones és minden, ami hozzá tartozik, szakértői. Még az archívumukhoz is hozzáférhettünk … nagyon régi és ritka anyagokhoz, Az elveszett frigyláda fosztogatóinak korai látványterveihez, ritka fotókhoz a díszletekről.” – mondta a kreatív rendező.

A játék egy belső nézetes akció-kalandjáték lesz. Egy lineáris, filmszerű történettel, amelyet különböző mellékküldetések, fejtörők és feladványok színesítenek majd. A puzzle elemek felidézik majd a LucasArts régi kalandjátékait is a fő dizájner, Jens Andersson szerint. A stúdiótól nem idegen a második világháborús műfaj, hiszen korábban ők csinálták a Wolfenstein szériát, amelyben náci zombikra lehetett lövöldözni. Ha zombikkal nem is, de nácikkal igenis találkozik majd hősünk, illetve más megmagyarázhatatlan természetfeletti dolgokkal is, ahogy azt a filmekből megszokhattuk.

A Bethesda agytrösztje, Todd Howard (The Elder Scrolls, Fallout, Starfield) is aktívan részt vett a játék fejlesztésében, Indy hangját pedig a The Last of Us játékok Joel Millereként ismert Troy Baker adja majd. Andersson szerint nemcsak őket vonták be a fejlesztésbe, hanem az Indiana Jones filmek eredeti alkotóit is, vagyis Steve Spielberg és George Lucas is adtak tanácsokat a fejlesztőknek.

Folyamatosan részt vettek a munkában. Az egész projekt során rendszeresen tájékoztattuk őket a fejleményekről.

Spielberg és Lucas készítették együtt az első négy Indiana Jones filmet, Lucas találta ki a történetet, míg Spielberg dolga volt a rendezés. A páros azonban ebben a minőségben már nem tért vissza a régészkalandhoz a 2023-as Indiana Jones és a sors tárcsájánál. Azt a filmet James Mangold rendezte és sajnálatos módon hatalmasat bukott a mozipénztáraknál. A franchise-nak azonban videójátékos formájában még van jövője. Az Indiana Jones and the Great Circle december 9-én érkezik PC-re, Xbox Series X/S konzolokra és a Game Pass előfizetőknek. PlayStation 5-re pedig 2025 elején várható.

Indiana Jones and the Great Circle
Forrás: Bethesda Softworks
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Outlaws
Játéktesztek

Star Wars Outlaws teszt

Szórakoztató alvilági kaland lett az első nyitott világú Star Wars-játék.

Indiana Jones and the Great Circle
Játékok

Megjelenési dátumot kapott az Indiana Jones and the Great Circle játék

Decemberben jön PC-re és Xbox konzolra, 2025 tavaszán pedig PS5-re is.

Star Wars Outlaws
Játékok

Mos Eisley kapta a főszerepet a Star Wars Outlaws új előzetesében

Izgalmasnak ígérkezik az új Star Wars játék a gameplay alapján is.