Főoldal Játékok Az EA négy stúdiója dolgozik a Battlefield következő részén
Játékok

Az EA négy stúdiója dolgozik a Battlefield következő részén

Ismét a modern korban háborúzhatunk.

219
Battlefield 2042
Forrás: Steam

Szeptember 17-én tartotta az Electronic Arts a befektetőknek szóló éves beszámolóját. A konferencián szó esett a Battlefield jövőjéről is. A nagy múltú belső nézetes multiplayer shooter következő része már fejlesztés alatt áll és az EA négy stúdiója is dolgozik rajta. Továbbá az is kiderült, hogy az előző részhez hasonlóan megint a modern korban játszódik majd az új Battlefield.

A befektetőknek prezentálták a következő Battlefield játékot. Egy látványtervet is megosztottak, amely megerősítette, hogy az új rész is a modern korban játszódik, akárcsak az előző. 2021-ben jelent meg Battlefield 2042, amely akkor csúfos bukásnak bizonyult. A játék technikailag nagyon rossz állapotban volt, a multiplayer élménye sem hozta az elvártat, továbbá egyjátékos sztori kampányt sem kapott. Az EA és a DICE igyekeztek kijavítani a szoftvert az évek alatt, de a játékosokat nem igazán tudták már visszacsábítani.

Az EA azonban nem mond le a franchise-ról és már dolgoznak a következő játékon. Az új Battlefield címe egyelőre még nem ismert, ahogy a megjelenési dátuma is évekre lehet. A projekt méretét jelzi, hogy az EA négy fejlesztője is ezen dolgozik. A széria atyja és fő fejlesztője, a DICE felel a multiplayerért, a Criterion Games egy- többjátékos módokért, a Motive kizárólag az egyjátékos sztori kampányért, míg a Ripple Effect „új játékélményeken” kísérletezik.

Vince Zampella, aki a Respawn és az EA Studios Organization vezetője még szeptember 16-án ült le beszélgetni az amerikai IGN-nel. Az interjúban felvázolta, hogy mit is várhatunk a következő Battlefield játéktól. A fő cél az, hogy visszatérjenek az alapokhoz, azon belül is a közkedvelt Battlefield 3 és a Battlefield 4 élményéhez.

„Úgy értem, ha visszatekintünk a Battlefield csúcsára vagy csúcspontjára, akkor a Battlefield 3… Battlefield 4 korszak, ahol minden modern volt. Azt hiszem, vissza kell térnünk a Battlefield lényegéhez, és ezt elképesztően jól kell csinálnunk, aztán majd meglátjuk, hova jutunk onnan. De azt hiszem, számomra a Battlefield-ség csúcspontja a Battlefield 3 és 4 korszakában van. Szóval azt hiszem, ez nosztalgikus a játékosoknak, nekem és a csapatoknak is. Azok voltak a fénykoruk… bár azt mondanám, hogy az 1942 is” – mondta Zampella.

A széria már több korszakot is érintett, voltak itt első és második világháborús élmények, jelen és közeljövős történetek is, amelyek a modern hadviselésre fókuszáltak, de még egy nyomozós rendőrsztori is. Zampella arról is beszélt, hogy az új játékban visszatér a klasszikus 64 fős pálya, szemben a Battlefield 2042 kevésbé népszerű 128 fős módjával. Továbbá visszatér a régi kasztrendszer és a megszokott korábban is népszerű játékmenet, mindezt modern háborús környezetben. A játék megjelenése a tervek szerint 2025-ben várható.

Battlefield 2042
Forrás: Electronic Arts

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi: Survivor
Játékok

A Jedi: Survivor folytatása lesz az utolsó felvonás a szériában

Az EA szerint már dolgoznak a harmadik részen, amely a finálé is...

Dragon Age The Veilguard
Játékok

Ekkor jön a Dragon Age: The Veilguard

A BioWare új szerepjátéka megjelenési dátumot kapott.