Főoldal Filmek Egy posztert és hivatalos címet kapott Brad Pitt főszereplésével forgatott Forma-1-es film
Filmek

Egy posztert és hivatalos címet kapott Brad Pitt főszereplésével forgatott Forma-1-es film

A Brit Nagydíj hétvégéjén bejelentették a Forma-1-es film címét.

371
F1
Forrás: Apple Original Films

Végre megérkezett az első hivatalos kép Brad Pittről az Apple Original Films készülő sportdrámájában. Lassan egy éve forgatják a filmet kisebb-nagyobb kihagyásokkal, és a legtöbb részletet titokban tartották. A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski irányítása alatt biztosak lehetünk benne, hogy a film a lehető legpontosabban fogja bemutatni a versenyzést a nagyvásznon.

Bár sokat nem mutatott, de a mai napon bemutatott új poszter közelről mutatja Pittet versenyzői felszerelésben, overálban és bukósikban. Ennél sokkal izgalmasabb, hogy lehullt a lepel a film hivatalos címéről is, amely egyszerűen csak az F1 filmcímet kapta. A készítők és a szervezők azt ígérték, hogy a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjon a jelenlévők hosszabb betekintést nyerhetnek a filmbe.

A Forma-1-gyel együttműködve készült filmet a Jerry Bruckheimer Films, a Plan B Entertainment és az F1 világbajnoka, Lewis Hamilton által alapított Dawn Apollo Films produkciós cége gyártotta. A hivatalos szinopszis szerint „az új film a Forma-1 izgalmas és filmes világában merül el.”

Brad Pitt egy Formula 1-es versenyzőt, Sonny Hayes-t alakítja majd az autóversenyes drámában, amely hivatalos címmel ugyan nem, de egy rövid leírással büszkélkedhet. A szinopszis szerint Hayes egy visszavonult F1-es versenyző, akit egy szörnyű baleset kísért, amely idő előtt véget vetett versenyzői karrierjének. Amikor megpróbálja a fiatal tehetséget, Joshua Pearce-t és az Apex Grand Prix csapatot sikerre vezetni, Hayes kénytelen szembenézni a múltjával és megküzdeni az örökségével. Pitt, akárcsak Tom Cruise, elvileg saját maga hajtja majd végre a képernyőn látottak nagy részét.

Kosinski irányítása alatt a filmet valódi nagydíj hétvégék során forgatták. A film hangulatával kapcsolatban Pitt korábban elárulta, hogy“A hangulat csodálatos, hogy részese lehetek és elmesélhetem a történetünket. A csapatok megnyitották az ajtóikat előttünk.” Továbbá hozzátette: “Egy srácot játszom, aki a ’90-es években versenyzett, majd egy szörnyű balesetet szenvedett és eltűnt, hogy más szakágakban versenyezzen. A barátja, akit Javier Bardem játszik, a csapat tulajdonosa, megkeresi őt. Ők az utolsók a rajtrácson, még nem szereztek pontot. De van egy fiatal tehetségük, akit Damson Idris játszik, és utolsó mentsvárként visszahoznak. Még soha nem láttál ilyen sebességet, még soha nem láttál ilyen G-erőket, a felvételek valóban izgalmasak.”

Pitt és Idris mellett a sztárszereplők között szerepel még Kerry Condon, Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia és Samson Kayo. A filmhez a Forma-1 versenyikonja, Lewis Hamilton is csatlakozott tanácsadóként és producerként. A forgatókönyvön a két Oscar-jelölt, Kosinski és Ehren Kruger dolgozott.

Az F1 világszerte 2025. június 25-én, míg Észak-Amerikában június 27-én jön ki a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Matchbox
BREAKINGFilmek

Egy igazi autószerető akciósztár kapta az élőszereplős Matchbox főszerepét

A rajongók örülni fognak a Matchbox főszereplőjét alakító színésznek.

Vigyél a Holdra
Filmkritikák

Vigyél a Holdra kritika

A Vigyél a Holdra egy romantikus vígjáték a holdra szállás árnyékában.