Főoldal Sorozatok Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

729
Az akolitus
Forrás: Disney

A múlt szerdai ellentmondásos harmadik fejezet után – amely egy visszaemlékezés volt az ikrek gyerekkorára – Az akolitus 4. epizódja a Khofarra repít minket, ahol a vuki jedi, Kelnacca bujkál. A Mae és Osha gyermekkorára visszatekintő jelenetekben megtudtuk, hogy Kelnacca, Sol, Indara és Torbin gyerekeket kerestek a Jedi Rendbe, így találtak rá az ikrekre is.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

Coruscanton Osha elbúcsúzik Jecki Lontól, és miután felmentették a gyilkossági vádak alól, úgy dönt, hogy elhagyja a várost (anélkül, hogy elbúcsúzna régi mesterétől). Sol még éppen utoléri Oshát, és arra kéri, hogy segítsen neki megtalálni testvérét. A történet itt kezd érdekes fordulatot venni, ők is a Khofarra tartanak, miközben ikertestvére, Mae és Qimir szintén Kelnaccát keresik a Khofaron.

Qimir rejtélyes módon tudja, hol bujkál a vuki, és miközben a jedihez tartanak, emlékeztetni akarja Mae-t az első epizód végén látott titokzatos Mesterrel kötött megállapodásra. Mae kérdőre vonja Qimirt a Mesterhez való lojalitása miatt, amire a csempész azt feleli, hogy ő sem látta a Mester arcát, és nem kötött vele semmilyen megállapodást; egyszerűen csak azért van ott, mert a sorozat főgonosza „gyűjti” az embereket.

Eközben a Jedi Rendben nyugtalanság lesz úrrá. Vernestra Rwoh aggódik a történtek miatt, amely kárt okozhat a Jedi Rendnek és félelmet, valamint bizalmatlanságot kelthet bennük. Lényegében szeretnék eltusolni a történteket, és tudja, hogy gyorsan kell cselekedniük, hogy kiderítsék, ki az a titokzatos Sith Mester. Meg kell állítaniuk, hogy az Erőt a Sötét Oldal felé billentse.

Útközben Mae megerősíti Qimirnek, hogy a Mestertől kapott utolsó lecke az, hogy fegyver nélkül kell végeznie egy jedivel, mert egy védtelen személy megtámadása ellenkezik azzal, amit egy jedi képvisel. Úgy véli, hogy ez lehetetlen, bár titokzatos társa máshogy gondolja, és emlékezteti Mae-t, hogy a Mester megöli őt, ha kudarcot vall. Ezután rövid ideig különválnak, és Qimir belesétál Mae csapdájába. Mae úgy döntött, hogy megszegi a Mesterrel kötött megállapodását, és egyértelművé teszi, hogy csak Oshához hűséges, akiről egészen mostanáig azt hitte, hogy halott. Most pedig a jedikhez fordul, és elmond nekik mindent, amit tud a Sith mesterről, azonban Qimir emlékezteti őt, hogy „Meg fog ölni téged.”

Az akolitus
Forrás: Disney

Mae az epizód végén rátalál Kelnaccára, de a Mester valahogy megelőzte őt, és megölte a vukit. Végszóra a jedik is megérkeznek, akik ekkor szembesülnek a rejtélyes fekete ruhás, maszkos alakkal. A Mester meglepi őket, Oshát az Erő segítségével félrelöki, előveszi vörös színű fénykardját, s a jedik rárontanak, de egy könnyed mozdulattal elintézi őket. Itt ezzel véget ért a negyedik epizód, és bár megerősítést nem kaptunk, sokat nem mutattak a Mesterből, de nehéz figyelmen kívül hagyni annak lehetőségét, hogy Qimir a titokzatos Sith mester; jól ismeri a Sith kódexet, végig a jedik ellen beszélt a korábbi epizódokban, tanítványa közvetlen közelében volt, egy táskával érkezett a Khofarra, amely könnyen elrejthet egy köpenyt és sisakot, rejtélyes kapcsolatban áll a gonosszal, és valószínűleg ő az egyetlen, aki megelőzhette Mae-t és végezhetett Kelnaccával.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi: Fallen Order
Sorozatok

A Star Wars Jedi főszereplőjének, Cal Kestisnek az élőszereplős debütálásáról pletykálnak

A videójátékok után élőszereplős formában is megismerhetjük Cal Kestis-t a jövőben?

Disney+
BREAKINGFilmek

A Disney+ bekapcsolta a jelszómegosztás elleni védelmet, extra díjat kérnek a megosztásért

Vége a jó világnak! Extra díjat kell fizetni, ha megosztjuk Disney+ adatainkat.