Főoldal Filmek Újabb véres horrorfilmet támaszt fel a Blumhouse, érkezik a Véres Valentin
Filmek

Újabb véres horrorfilmet támaszt fel a Blumhouse, érkezik a Véres Valentin

A Véres Valentin csákányos gyilkosa visszatér.

475
Véres Valentin 3D
Forrás: Lionsgate

John Carpenter és Debra Hill 1978-as Halloween című filmje számtalan módon változtatta meg a horror világát, többek között a slasher-filmek népszerűségének növekedésével, amelyek ünnepek köré épültek, mint például az 1981-es Véres Valentin. Míg az eredeti film 2009-ben kapott egy 3D-s feldolgozást, a Bloody Disgusting jelentése szerint egy újabb adaptáció van készülőben, ezúttal a Blumhouse Productions vezetésével.

További részleteket egyelőre nem árultak el a készülő produkcióval kapcsolatban, de tekintve, hogy a koncepció eddig nem kapott akkora figyelmet, mint más franchise-ok, a rajongók izgatottak lehetnek Harry Warden történetének újjáéledése miatt.

Az eredeti film egy kis bányász közösségben játszódik, ahol a felügyelők egy kisebb csoportja elhagyja helyét, hogy részt vegyen egy Valentin-napi ünnepségen. A felügyelet hiánya miatt robbanás történik, amely öt bányászt csapdába ejt a föld alatt. Harry Warden az egyetlen túlélő, aki a társai testéből lakmározik. A következő évben Warden megöli azokat a felügyelőket, akik részt vettek a táncon, és kijelenti, hogy minden évben elköveti ezeket a bűncselekményeket, ha a város nem mond le a Valentin-napi terveiről. Warden-t azonban elfogják és bezárják egy elmegyógyintézetbe. Évtizedekkel később a város újra ünnepelni kezd, és a gyilkosságok folytatódnak.

A többi slasher-sorozattól eltérően, az eredeti film pozitív fogadtatása ellenére, a film nem kapott folytatásokat. 2009-ben készült el a remake a Véres Valentin 3D címmel, Patrick Lussier rendezésében. A film kiemelkedett a 2000-es évek horrorfilmjei közül, mivel kihasználta a 3D-technológia növekvő népszerűségét, ami szokatlan volt, ugyanis az akkori R-besorolású horrorfilmek nem alkalmazták a térhatást a filmvásznon.

A reboot egyik sztárja Tom Atkins volt, aki A köd és a Halloween III: Season of the Witch című projektek révén vált a műfaj kedvencévé. A színész korábban elmesélte, hogy amikor megtudta karakterének brutális halálát, azonnal beleszeretett a szerepébe.

“[Patrick Lussier rendező] azt mondta: ‘Szeretném, ha eljátszanád ezt a serifet, Jimmy Burke-ot a filmben, de amikor elmesélem, hogyan halsz meg, lehet, hogy nem akarod megcsinálni.’ Erre én azt mondtam: ‘Ki vele, hogyan halok meg,'” – osztotta meg Atkins még 2020-ban az egyik interjújában. “Végül elmondta, hogy az arcom alsó felét egy csákány letépi, és a közönség jobb válla fölött a moziterem sarkába repül. Erre azt feleltem: ‘Ó, benne vagyok. Számíthatsz rám. Ez nagyszerű szórakozásnak hangzik.’ És valóban az is volt.”

gore
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...