Close


Közelgő események

Filmek

71 éves korában elhunyt az Oscar-díjas William Hurt, a Marvel Ross tábornoka

Egy kiváló színészt vesztettünk el.

71 éves korában elhunyt az Oscar-díjas William Hurt, a Marvel Ross tábornoka
  • PublishedMarch 13, 2022

Nagyon szomorú hírt kell közölnünk vasárnap este, ugyanis 71 éves korában elhunyt William Hurt Oscar-díjas színész, aki a Marvel Moziverzumban Ross tábornokot alakította. Hurt 2008-ban mutatkozott A hihetetlen Hulk című filmmel, majd több alkotásban is visszatért. Ő volt az, aki a Szokoviai Egyezménnyel fellépett a Bosszúállók ellen, legutóbb pedig a Fekete Özvegy című filmben láttuk.

Fia, Will az alábbi bejegyzéssel erősítette meg a hírt. Bár itt n em említik, a színészről úgy tudni, hogy egy ideje küzdött a rákkal.

“A Hurt család nagy szomorúsággal gyászolja William Hurtot, a szeretett édesapát és Oscar-díjas színészt, aki 2022. március 13-án, egy héttel 72. születésnapja előtt hunyt el. Békésen, családja körében, természetes halállal hunyt el. A család azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánéletet ebben a nehéz időszakban.”

Hurt három egymást követő évben Oscar-jelölést kapott a legjobb színésznek járó díjra A pókasszony csókja (amit meg is nyert), az Egy kisebb isten gyermekei és A híradó sztárjai című filmekért. Az Erőszakos múlt című filmért a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában is jelölték.

Ahogy már a bevezetőben is említettük, Hurt Ross szerepében debütált A hihetetlen Hulk című filmben, majd évekkel később az Amerika kapitány: Polgárháború című részben visszatért a képernyőre, ezután a Bosszúállók: Végjáték és a Fekete Özvegy produkciókban láthattuk.

William Hurt Ross tábornok
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.