Főoldal Filmek 6 évvel a premier után a Marvel Studios magyarázatot adott a Pókember: Hazatérés időrendi hibájára
Filmek

6 évvel a premier után a Marvel Studios magyarázatot adott a Pókember: Hazatérés időrendi hibájára

A Pókember: Hazatérés egyik logikai hibáját próbálják megválaszolni 6 évvel később.

3.4k
Pókember: Hazatérés
Forrás: Marvel Studios

Hat évbe telt, mire a Marvel Studios hivatalos magyarázattal állt elő a Pókember: Hazatérés zavarba ejtő “8 évvel később” jelenetére. Nem gyakran látunk hibákat a stúdiótól, azonban a Pókember: Hazatérés című filmben egy komoly idővonalbeli baklövés történt. A film bemutatója után próbálták eltusolni ezt a hibát, de sokakat nyugtalanított a dolog, amire most jött a hivatalos magyarázat, közvetlenül a stúdiótól.

A film kezdőjelenetében egészen az első Bosszúállók eseményéig mentünk vissza az időben, azaz 2012-be, amikor megtámadták New Yorkot. A jelenetből kiderült, miért lett Adrian Toomesból Keselyű, majd nyolc évet ugrott a jelenbe… de egyszerűen nem állt össze. Hiba csúszott a Marvel Studios gépezetébe, vagy elfelejtettek számolni – tették fel sokan a kérdést.

A 2019-es Bosszúállók: Végjáték előtt az MCU történetei nagyrészt valós időben játszódtak. A Bosszúállók 2012-ben játszódott, az Amerika Kapitány: Polgárháború – amely bemutatta az MCU Pókemberét – és a Pókember: Hazatérés 2016-ban, illetve 2017-ben játszódott. A film szövegezése szerint Pókember első szólókalandja 2020-ban játszódik, és ezt a hibát a Marvel Studios is elismerte azóta.

Ezt a problémát a nemrég megjelent The Marvel Cinematic Universe – An Official Timeline című könyvben sem szépítik. Ebben megállapítják, hogy a visszaemlékezés 2012 tavaszán játszódott, mielőtt a Hazatérés eseményei négy évvel később, 2016 őszén megtörténtek volna. Ezzel csak egy bökkenő van, mégpedig az, hogy a film elején található elírást a szövegben még könnyű megmagyarázni utólagos gyártási hibaként, de azt már nehezebb lesz kimagyarázni, hogy a film későbbi pontjában Keselyű szintén nyolc éves távlatról beszél, amikor azt ecseteli, hogy nyolc évig a körmükre sem nézett senki, most pedig ez a pizsamás falmászó keresztbe tesz nekik.

A könyv tulajdonképpen úgy próbálja ezt orvosolni, hogy segítségül hívja a Loki című sorozatból Percikét, és rajta keresztül igyekeznek magyarázatot adni erre a logikai hibára.

“Riadó! Üdv újra! Adrian Toomes azt mondja, hogy a New York-i csata nyolc évvel ezelőtt volt, de az az esemény csak négy évvel korábban történt” – kezdi fel a TVA csavaros kis kabalája. “Ez az ügy igazi fejtörést okoz nekünk – úgy vélem, egy elemző elkeverte az ügy aktáját.” Tréfás választ kapunk, és könyveljük el az ügyet a Szent Idővonal hibájaként.

A filmben az elsőre átlagosnak látszó Peter Parker (Tom Holland) kezd belerázódni szuperhős alteregójába, és megpróbálja bebizonyítani Tony Starknak (Robert Downey Jr.), hogy több mint a gimis Pókember a szomszédból. Hamarosan lehetősége nyílik rá, ugyanis felbukkan egy új típusú gonosztevő, Keselyű (Michael Keaton), aki velejéig romlott tervével veszélyt jelent mindenkire, aki Peter számára fontos.

Pókember: Hazatérés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.

Venom - Az utolsó menet
Előzetesek

A Venom – Az utolsó menet előzetese magyar szinkronnal is nagyon szórakoztató lett

Már magyar szinkronnal is elérhető a Venom - Az utolsó menet első...