50 millió eladott példánynál tartanak a The Witcher-játékok

Nem sajnáljuk a pénzt kedvenc vajákunktól.

A CD Projekt RED friss jelentéseiből megtudtuk, hogy a The Witcher franchise eladásai elérték az 50 millió példányt. Egy ekkora számot nem igazán kell magyarázni, kommentár nélkül is óriási eredmény, de talán még jobban mutat, ha hozzátesszük, hogy a széria utolsó epizódja, a Wild Hunt ebben az évben ünnepelte ötödik születésnapját. 2015 óta pedig nem kaptunk mást, csak egy Thronebreaker játékot, és nem valószínű, hogy a fő szálat bármikor a közeljövőben folytatná a stúdió, főleg a Cyberpunk 2077 megjelenésével a nyakunkon.

Az eladások nem kevesebb, mint felét teszi ki önmagában a harmadik rész, amiben nagy szerepet játszott a nemrég megjelent Nintendo Switch kiadás is, ezzel a bátor lépéssel ugyanis egy eddig teljesen idegen piacra is betört a széria. Vitathatatlan a Netflix sorozatának hatása is, a premiert követően ugyanis egyidejű 100.000 játékost produkált a játék, ami új rekordot jelentett Steamen, de a korábbi címek eladásai is jelentősen megugrottak az elmúlt hónapokban. A lengyel stúdió nagyon okos marketinggel lovagolta meg a hullámot, elképesztő akciók keretében vásárolhattuk meg az összes címet minden platformon, ráadásul az Xbox Game Pass kínálatának is részévé vált a Wild Hunt.

A friss feldolgozás népszerűsége már épp kezd lecsengeni, de a közelgő második évadnak hála nemsokára egy újabb ugrás várható a számokban. Geralt, Ciri és Yennefer tévés kalandjai 2021-ben folytatódnak.

Total
0
Shares
Previous Article

Elhalasztották a PlayStation 5 csütörtöki játékbemutatóját

Next Article

Duos módban is játszható a Call of Duty: Warzone

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!