Wide Screen
Image default
Játékok

50 millió eladott példánynál tartanak a The Witcher-játékok

Nem sajnáljuk a pénzt kedvenc vajákunktól.

A CD Projekt RED friss jelentéseiből megtudtuk, hogy a The Witcher franchise eladásai elérték az 50 millió példányt. Egy ekkora számot nem igazán kell magyarázni, kommentár nélkül is óriási eredmény, de talán még jobban mutat, ha hozzátesszük, hogy a széria utolsó epizódja, a Wild Hunt ebben az évben ünnepelte ötödik születésnapját. 2015 óta pedig nem kaptunk mást, csak egy Thronebreaker játékot, és nem valószínű, hogy a fő szálat bármikor a közeljövőben folytatná a stúdió, főleg a Cyberpunk 2077 megjelenésével a nyakunkon.

Az eladások nem kevesebb, mint felét teszi ki önmagában a harmadik rész, amiben nagy szerepet játszott a nemrég megjelent Nintendo Switch kiadás is, ezzel a bátor lépéssel ugyanis egy eddig teljesen idegen piacra is betört a széria. Vitathatatlan a Netflix sorozatának hatása is, a premiert követően ugyanis egyidejű 100.000 játékost produkált a játék, ami új rekordot jelentett Steamen, de a korábbi címek eladásai is jelentősen megugrottak az elmúlt hónapokban. A lengyel stúdió nagyon okos marketinggel lovagolta meg a hullámot, elképesztő akciók keretében vásárolhattuk meg az összes címet minden platformon, ráadásul az Xbox Game Pass kínálatának is részévé vált a Wild Hunt.

A friss feldolgozás népszerűsége már épp kezd lecsengeni, de a közelgő második évadnak hála nemsokára egy újabb ugrás várható a számokban. Geralt, Ciri és Yennefer tévés kalandjai 2021-ben folytatódnak.

Még több a témában...

Mit kell tudni az internet új szenzációjáról, avagy mi is ez az Among Us?

Szarka Roland

Nem lesz olcsó az Xbox Series család tárhelyének bővítése

Szarka Roland

TESZT: Mafia: Definitive Edition

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat