Főoldal Filmek 5 millió dollárral támogatja a női alkotókat a Netflix
Filmek

5 millió dollárral támogatja a női alkotókat a Netflix

A világ legnagyobb streamingszolgáltatója dollármilliókkal támogatja a női alkotókat.

457
Netflix

A Netflix a világ vezető streaming szórakoztató szolgáltatása, amely több mint 190 országban, 204 millió előfizető számára kínál filmeket, tévésorozatokat és dokumentumfilmeket nagy választékban és számos nyelven. Az előfizetők korlátozás nélkül tekinthetik meg a tartalmakat, bármikor és bárhol, bármilyen internethez csatlakozó, képernyővel rendelkező eszközön. Az előfizetők emellett bármikor elindíthatják, megállíthatják és folytathatják a tartalmak megtekintését – reklámok és hűségidő nélkül.

A Netflix új kezdeményezésének köszönhetően a Netflix Alapítvány a Kreatív Egyenlőségért öt éven át, évente 20 millió dollárt fektet be a filmes alkotók, tehetségek felkutatására és támogatására világszerte. Ráadásul a közelgő Nőnap alkalmából különleges Netflix válogatás is készül, amely a Netflix lokalizált, magyar aloldaláról lesz elérhető telis-tele erős és inspiráló női karakterekkel és női alkotók munkáival.

A női alkotók támogatása

Az első 5 millió dollárt a feltörekvő női tehetségek megtalálására, képzésére és támogatására fordítja a streaming óriás – jelentette be Bela Bajaria. Ez elsősorban külső szervezetekkel fennálló partnerkapcsolatok, illetve saját kezdeményezésű Netflix programok keretében fog megvalósulni. Ezek közé tartoznak olyan workshopok, amelyek a feltörekvő női írókat és producereket tanítják kreatív elképzeléseik legjobb előadására, illetve olyan lehetőségeket biztosítanak a gyártási folyamatokban, amelyek segítségével a nők első kézből szerezhetnek “tereptapasztalatokat.”

Inspiráló és erős nők a Netflixen

A Netflix különleges válogatással készül a Nemzetközi Nőnapra, kifejezve ezzel támogatását, elköteleződését és csodálatát a nők iránt és ünnepelve a filmipar női alkotóit, tehetségeit, akik munkájuk által inspirálják és nyűgözik le a nézőket. A netflix.com/nemzetkozinonap címen elérhető oldalon olyan alkotások kerülnek reflektorfénybe, mint az első, önerőből milliomossá váló nő története (Madam C.J. Walker: Az önerejéből lett milliomos), és az első profi női baseball játékosok életét bemutató dokumentumfilm (Eltitkolt szerelem), vagy olyan filmek és sorozatok, amelyeket a pályájukat a Netflixen kezdő női rendezők jegyeznek. Többek között ilyen film Az oroszlánszívű, a Mindig csak talán, vagy a Negyvenéves változat is, de az oldalon további címek érhetők el.

Női karakterek a Netflixen

Számtalan olyan film és sorozat található a Netflixen, amelyben a főszereplők nők. Teljesen különböző élethelyzetekben megjelenő, egyedi karakterek, mint az érzelmes Anne Shirley az Anne, E-vel a végén! című sorozatban, a bátor Yennefer a Vajákban, az őrülten szórakoztató Grace a Grace &Frankie-ben, a romantikus Lara Jean A fiúknak, akiket valaha szerettemben, a kiszámíthatatlan Tokio A nagy pénzrablásban, vagy a lenyűgöző észjárású Beth Harmon A vezércselben. A lista a végtelenségig sorolható, a Netflix tele van erős, inspiráló női karakterekkel.

Magyar női Netflix-sikerek

Wéber Kata színésznőként vált híressé, forgatókönyvíróként pedig a Fehér isten, a Jupiter holdja és legutóbb a Pieces of a Woman révén alkotott maradandót. Büszkék lehetünk a magyar színésznőkre, akik közül egyre többel találkozhatunk Netflix produkciókban, és a szinkronszínészekre is, akiknek köszönhető, hogy a magyar szinkron világhírű, akiknek köszönhetően sokak számára érthetővé és élvezhetővé válnak a külföldi filmek és sorozatok. Ne feledkezzünk meg Polgár Judit sakkmesterről sem, aki a világ egyik legsikeresebb női sakkozójaként A vezércsel főszereplőjét, Anya Taylor-Joy-t is lenyűgözte.

Forrás: Netflix

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

Vaják
Sorozatok

Liam Hemsworth brutálisan jól fest Ríviai Geralt szerepében a Vaják első hivatalos fényképén

Az első hivatalos kép mellé befutott a Vaják 4. évadának teaser előzetese...