x
Játékok

25 éves a Playstation

Gyermekkorunk kedvenc masinája negyed évszázados lett.

25 éves a Playstation
  • Publisheddecember 3, 2019

Gyermekkorunk kedvenc masinája negyed évszázados lett.

Igen gyorsan repül az idő, hamar eltelt ez a néhány év 1994. december 3. óta. Ugyanis ekkor jelent meg Japánban, majd szinte egy egész évvel később Amerikában és Európában, a Sony azóta történelmet írt konzolja a Playstation.

A gépezet eredetileg a Nintendo számára készült volna, mint a Super Nintendo Entertainment System (SNES) CD upgrade-je és mivel a Nintendo a háttérben lepaktált a Philips-szel egy hasonló eszközre, a Sony sértettségében piacra dobta saját fejlesztésű gépét, a többi pedig már történelem. Hatalmas siker és mára ágazatvezető konzoleladások jellemzik a brand-et.

A Playstation márka eddig 4 otthoni géppel (a Pro-t külön nem számolva), 2 kézikonzollal és ezek számtalan variációjával jelent meg az elmúlt években. Itt van már a küszöbön a legújabb családtag, a PS5 megjelenése is. Előreláthatólag 2020 karácsonya környékén érkezik, de erre a bejelentésre és a gép bemutatására, talán nem kell már sokat várnunk.

Written By
Fonyódi Dávid

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.