10+1 megmagyarázhatatlan szerep választás A listás színészektől

A következő pedig hamarosan a mozikban.

A következő pedig hamarosan a mozikban.

Kevesebb mint egy hónap múlva érkezik a mozikba, a Nicole Kidman nevével fémjelzett Így csajozz egy földönkívülivel című film, ennek kapcsán pedig összeszedtünk nektek 10+1 további meglepő és megmagyarázhatatlan szerepet, Hollywood nagyjainak repertoárjából.

A film meglehetősen szokatlan stílusú lesz, a mozikba pedig május 10-én kerül. A történet a 70-es évek végi London egyik lepukkant városrészébe vezet minket, a punk korszak kellős közepébe. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.

Nem egy szokványos sztori az biztos, most pedig következzék a lista.

1.  George Clooney és a Gyilkos paradicsomok

Az első és egyik legnagyobb talány a listánkon George Clooney 1988-as vendégszereplése a Gyilkos paradicsomok című filmtörténeti alapműhöz kötődik. Több kisebb sorozatban addigra már elindította a később igen magasra ívelő karrierjét, de azt továbbra sem tudni mi vette rá, hogy egy ilyen borzalomban szerepeljen. Az az egy biztos, hogy a zene hatására a paradicsomokat emberekké, az embereket pedig paradicsommá változtató (!!) kísérletet feldolgozó film hiába lett „annyira rossz, hogy az már jó”, a sokáig Hollywood első számú sármőrének karrierjét egy tapodtad sem mozdította előre. Igaz talán nem is ütött rajta akkorát, mint a klasszikussá vált Batbimbók.

2. Sylvester Stallone (+George Clooney) a Kémkölykök 3D-ben

A kontinuitás elvét követve listánkon újfent Clooney következik, de most kiegészítve a Rocky-val befutó Sylvester Stallone-val. Kedvenc George-unk itt az elnököt játssza el, viszont az ő alakítása és választása tulajdonképpen eltörpül az olasz csődőr vállalása mellett. Sy ugyanis a „Toymaker” nevű karaktert vállalta be, akit több, ripacsabbnál ripacsabb verzióba ad elő, ahogy a lenti videóban ti is megcsodálhatjátok.

3. Robert De Niro és az Átkozott Mama

De Niro manapság könnyedén bevállal egy-egy ordenáré szerepet (Nagyfater elszabadul), de pályája elején zömében az italo-amerikai gengszterek alakítása hozta meg számára az ismertséget, mindezt persze erős alakításaival kiegészítve (Keresztapa, Taxisofőr, Dühöngő Bika, stb). Ebbe a sorba csak részben illik bele az Átkozott Mama című filmremek, amiben Shelley Winters négy fiával együtt rabol bankot és öl embert. A négy fiú közül az egyik szadista és néha az édesanyjával alszik, a másik drogfüggő, a harmadik meleg, a negyedik pedig csak szimplán zárkózott. A film megítélése az idők során sem javult, sőt mindmáig érthetetlen döntés maradt De Niro pályájában.

4. Antionio Banderas és a Felcserélt szerepek

Banderas 1999-ben, bőven a világszerte ismertséget hozó filmjei után, úgy gondolta érdemes elvállalnia a rossz minőségű zoknikkal kereskedő Bob Hoskins fogadott fiának szerepét. A filmben utazgatnak Arkansasban, árulják a zoknikat, találkoznak mindenféle emberrel, köztük egy misztikus gyilkossal és összehoznak egy tulajdonképpen követhetetlen történetet, az amúgy sem túl erős alapok mellé. Már az előzetes is a VHS ígéretét hordozta magában.

5. Angela Basset és Eddie Murphy, valamint a Brooklyn-i vámpírok esete

Eddie Murphy saját Amerikába jöttem című filmjének vámpíros horror (?) feldolgozásában sok mindent nem értünk, az egyik ilyen például a két főszereplő szerepvállalása is. Tudjátok ez az a film, amire mintha emlékeznétek, hogy gyerekkorotokban láttátok, de az egész (főleg a szakállas Eddie Murphy-vel együtt) annyira bizarrnak tűnik, hogy magatokat is meggyőzitek, hogy csak képzeltétek.

https://www.youtube.com/watch?v=H054Hs9seuc

6. Samuel L. Jackson és a Pingvinek beteg narrálása

A pingvinek párválasztásáról szóló másfél órás mockumentary-hoz (vicces dokumentumfilm-hez) az alkotóknak valahogy sikerült meggyőznie egy igazi Faszagyereket a narrátor szerepére. Nem tudjuk hogy hogyan és miért, de mindmáig szürreális élményt okozva Sam L. Jackson elvállalta a feladatot és kőkeményen oda is tette magát. Mindenképpen érdemes belehallgatni. Közismert vicc ugyan, hogy Jackson minden filmben szerepel, de erre valljuk be senki sem számított.

7. Steve Buscemi több emlékezetes húzása

Steve Buscemi egy színészlegenda, aki sajátságos kinézete mellett hatalmas tehetségének köszönheti hírnevét és vagyonát. Amellett, hogy egy igazán eredeti és remek ember, számtalan alkalommal lepte meg rajongóit vadabbnál vadabb szerepvállalásokkal. Ezek a szerepek zömében jó barátjának, Adam Sandler-nek a filmjeiben találták meg őt. Legelső ilyen alakításában a későbbi Sandler-féle produkciós iroda nevét adó Billy Madison (A dilidiák) című filmben, egy beteg, transzszexuális sorozatgyilkost kelt életre, aki önmagát rúzsozva alakítja a saját kis halállistáját. Ezt még számos hasonló szereppel támogatta meg, hiszen egy időben visszatérő karaktere volt Sandler idióta (ámde néha szórakoztató) filmjeinek.

8. Tim Allen és Robert Downey Jr. Összekutyulva

Tim Allen kerületi ügyész egy tiltott állatkísérletekkel vádolt laboratórium védelmét kell hogy ellássa, de valahogyan megfertőződik egy vírussal ami kutyává változtatja. Ez önmagában is egy jó alap, de a főszereplő valahogy mégis visszaváltozik emberré, ugyanakkor kutyamódra viselkedik. Legnagyobb riválisa RDJ, akit kutyához hűen harapdál és nyalogat. Egy kérdésünk van: Miért?

https://www.youtube.com/watch?v=eqs0lAHXiY4

9.Matthew McConaughey és Gary Oldman, a Kisördögök

McConaughey karaktere igazán sármos és sikeres, azonban titkolja a családját, ők ugyanis mind törpenövésűek. A főhős felesége azonban várandós, a szülők pedig aggódnak, hogy a születendő gyermek is törpenövésű lesz. Szerencsére színre lép Rolfe (Gary Oldman), Steven ikertestvére (!) aki szintén törpenövésű. A film önmagában is furcsa, de amit végképp nem értünk, az Oldman törpesége.

https://www.youtube.com/watch?v=LX21fA9wUnE

10. Sir Ben Kingsley, mint Guru.

A Love Guru filmmel kapcsolatban kevesebb dolog stimmelt, mint ami nem, de még így is kiemelkedik belőle Ben Kingsley, a.k.a. Guru Tugginmypudha. Lehetett volna vak is a mester, de az alkotók inkább csak simán kib..szott kancsalként írták meg. Ha megnézitek ezt a rövid kis videót, egész biztosan kedvet kaptok egy jó teához.

10+1. Daniel Radcliffe, az ember aki mindent tudott

És a listánk végére következzék, egy meglehetősen furcsa, de emellett értékelhető alakítás, amely a Harry Potter szerepből minden erejéből kivetkőzni kívánó Daniel Radcliffe-hez tartozik. Ebben a filmben ugyanis egy a víz által partra sodort hullát alakít, aki a parton rekedt másik, még élő személy segítségére lesz azáltal, hogy tartós fingás kíséretében szállítóeszközzé váljék.

A lista természetesen nagyon sokáig folytatható, van olyan amit ti esetleg hozzátennétek még?

Total
0
Shares
Previous Article

[MEGERŐSÍTVE] Holnap érkezik az új Venom trailer a CinemeCon-on!

Next Article
Végtelen háború

Valószínűleg a Bosszúállók 4. még a Végtelen háborútól is hosszabb lesz

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!