Főoldal Filmek 10+1 Fekete Párduc érdekesség
Filmek

10+1 Fekete Párduc érdekesség

Összegyűjtöttünk Nektek 10+1 Fekete Párduc képregényes és filmes érdekességet a MoziMániával karöltve, fogadjátok szeretettel.

791

Összegyűjtöttünk Nektek 10+1 Fekete Párduc képregényes és filmes érdekességet a MoziMániával karöltve, fogadjátok szeretettel.

1. Az első megjelenés
A Fekete Párduc karaktere az 1966-ban kiadott Fantasztikus négyes 52. számában jelent meg először, azaz a wakandai harcosok már 50 éve köztünk járnak.

2. Az ádáz női harcosok klubja
A Fekete Párduc képregény történetének igazán fontos eleme a Dora Milaje, amely egy csapat női harcosból álló elit alakulat, akiknek a fő feladata a király és családjának védelme. Egy csapat óriás, kopaszra borotvált fejű női testőr? Elég figyelemfelkeltő az biztos!

Fekete Párduc és egyéb mozis ereklyék ITT.

3. A Dora Milaje alakítói
A The Walking Dead-ből már ismert Danai Guirra alakítja a testőrség vezetőjét, Okoye-t, de a csapat többi tagja is érdekes karakterekből áll. Az Amerika kapitány: Civil Háborúban már felbukkant Florence Kasumba ismét megmutatja magát Ayo-ként, a további szerepekben pedig a világ minden tájáról érkező színésznők, kaszkadőrök és Broadway táncosok találhatóak, akik mind hozzáadnak valamit a csapat speciális erejéhez.

4. A nyelvi kérdések
Már korábban eldőlt, hogy a filmben a Xhosa-t, a Dél Afrikai Köztársaság egyik nyelvét fogják felhasználni, köszönhetően a Polgárháborúban T’Chaka-t alakító John Kani színésznek. Ő ugyanis a saját dél afrikai akcentusát használta a jeleneteiben, így a fiát alakító Chadwick Boseman és a többi wakandai karakter is ezt vitte tovább. Ehhez kapcsolódó további érdekesség, hogy az eddigi visszajelzések alapján az Ulysses Klaue-t alakító Andy Serkins váratlanul magas szinten hozta a szintén Dél Afrikához köthető és egyébként nagyon nehezen elsajátítható ’afrikaans’-angol nyelvet/kiejtést.

5. A dobok a mélyből
A szereplőgárda és a kaszkadőrök eredeti afrikai dobzenére gyakorolták a harci lépéseket és koreográfiát, hogy ezáltal is autentikusabban tudják megjeleníteni az afrikai gyökerű harcművészeti elemeket. A felkészüléshez a zenét Jabari Exum zenész biztosította.

6. Az afrikai lovasság
Daniel Kaluuya a film kedvéért tanult meg lovagolni, hogy élethűbben tudja alakítani W’Kabi orrszarvú lovaglós jelenetét. Érthetetlen módon igazi orrszarvún nem gyakorolt, pedig az lett volna az igazi ’method acting’.

7. Az apa-fia kapcsolat
A filmben, mint ahogy a képregényben is fontos szerepet kap az apa-fia kapcsolat, hiszen a Párduc ereje apáról fiúra száll a wakandai mondavilág szerint. Ezen túl pedig az ifjú T’Chaka királyt Atandwa Kani, azaz az idősebb T’Chaka király (John Kani) fia alakítja. Tiszta apja ez a gyerek.

8. A kiképzés
A színészeknek (és a kaszkadőröknek) jelentős mennyiségű harci jelenetet kellett a vászonra vinni, így Chadwick Boseman-nak és a többi színésznek is kötelező jelleggel, egy „kiképző” táborban kellett részt vennie a forgatás előtt.

9. A hegek
Az Erik Killmonger-t alakító Michael B. Jordan-nek minden nap két és fél órát kellett egy székben töltve várakoznia, míg elkészítették a „sminkjét”. A híres smink tervező Joel Harlo és további három művész közel 90 darabból álló, egyedi szilikon formát helyezett el a színész felső testén, minden forgatási nap kezdetén. Minden egyes jelölés Killmonger testén, egy korábbi gyilkossága előtt tiszteleg.

10. A díszlet
A wakandai jelenetek nagy részét a Pinewood Stúdió műtermében, Atlantában forgatták. Lehetőség szerint a legtöbb díszletet megépítették, hogy a zöld hátteret csak indokolt esetben használják. Külön díszletet építettek például a Törzsi tanács, a wakandai tervező csoport, a Királyok Csarnoka és a Harcos Vízesés jeleneteinek számára is. A Harcos Vízesés megépítéséhez például több mint 7.000 köbméter szintetikus habot használtak, mellyel a Dél Afrikában található Oribi George kanyont idézték meg.

10+1. A szokatlan munkamódszer

Ryan Coogler rendező a Dél Koreában játszódó akció jelenetet a lehető legélethűbben szerette volna a vászonra vinni, így a forgatás helyszínén végezték a vágást is. Ez nem egy gyakori módszer, de a rendező úgy vélte, így lehet a legjobban megragadni az akciót.

Szerezd be a legújabb Fekete Párduc mozis termékeket a linkre kattintva.

forrás: Channel 24

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események