Főoldal Játékok 10 év után jön az iPhone X
Játékok

10 év után jön az iPhone X

Volt minden a szeptemberi Apple keynoteon: Apple Watch, Apple TV és természetesen iPhone mobilok.

318

Volt minden a szeptemberi Apple keynoteon: Apple Watch, Apple TV és természetesen iPhone mobilok.

Steve Jobs színházban mutatta be az Apple az újdonságait. Több mindent is bemutatott az Apple, és igazából aki aktívan követte a híreket, az tudhatja, hogy gyakorlatilag minden kiszivárgott még a bemutató előtt.

A szeptemberi keynote többnyire az iPhone-ról szokott szólni, illetve az utóbbi időben az Apple Watch is itt szokott helyet kapni. Az iPad pedig néha októberben, néha pedig a WWDC-s keynote-on kap helyet.

Na-de lássuk, hogy mit is mutatott be az Apple, szépen sorrendben:

Itt az Apple Watch series 3 LTE-vel, vagyis telefon nélkül tudunk már az órán telefonálni. Az antenna maga a kijelző. És az Apple elmondása alapján az Apple Watch az első számú óra a világon (valószínűleg bevétel szerint)! Azért az durva, hogy három év alatt mekkora helyet csinált magának az Apple az óra piacon. Csak mondom. Amúgy az Apple Watch tényleg szerethető, ez az upgrade gyakorlatilag egy egyszerű iteráció, aki most vesz majd először az örülni fog neki.

Apple TV 4k-val. Szerintem erre kíváncsiak a legkevesebben, a közönség sem tapsolt nagyon a bemutató alatt. A hardver alapján ez még mindig nem egy játék-konzol (iPad Pro hardvere: A10X) inkább tartalom fogyasztásról szól mint a játékról. Bár az Apple felhív a színpadra egy játékfejlesztőcéget, hogy bemutassanak egy exkluzív játékot, ez szerintem casual gaming. Nagy AAA-s nevek itt nincsenek. Ha engem kérdeztek, ez egy kihagyott ziccer.

Közben megjegyzem a fentiekre összesen elment egy óra, és csak ezek után kezdtek el beszélni az iPhone-ról, amire egyébként mindenki várt.

Először végig néztük az iPhone eddigi történelmét, lehet szidni ezt a telefont, de az tény marad, hogy az iPhone írta újra ezt a piacot.

iPhone 8-al kezdünk, szívat minket az Apple, látszik Phil Schiller-en, hogy ő is röhög. Erre most annyira senki nem kíváncsi igazából. Ez egy becsületes igásló, de semmi extra. Ugyanaz a design, mint ami az iPhone 6-óta ismerős mindenkinek. A telefon hátlapja üvegből van, lehet vezeték nélkül tölteni. Éljen! Én nem értem mi értelme ennek a telefonnak. Javult a kamera, 6 magos processzor, saját grafikus processzor, stb. Ez az iPhone 7S akar lenni, kíváncsi vagyok mit fognak hozni a számok. Meglátjuk!

Aztán jött a „one more thing…” ahogy Tim Cook is fogalmazott ezt a legendás fordulatot csak egy-két termék érdemli meg, jelen esetben: iPhone X.

Gyakorlatilag minden kiszivárgott róla, de erre a szivárogtatásra most már egy egész iparág épül, szóval ez van. Egy-egy ilyen cikket videót milliók néznek meg, konkrét YouTube csatornák épülnek erre. Durva!

A telefonnak az egész előlapja egy kijelző, minimális káva van a tetején, ez inkább csak egy sziget. Nem infinity display mint a Samsung-nál, de ha engem kérdeztek ez még futurisztikusabbnak hat. Ez már OLED kijelző és nem LED, mint ami eddig az iPhone-ban volt. Eltűnt a home gomb, az a gomb ami tíz évig meghatározta az iPhone design-t. Helyette felfelé kell simítani a kijelzőt ha ki akarunk lépni. Reméljük jól fog működni! A Home gomb nélkül ujjlenyomat leolvasásnak is lőttek, ezentúl az arcunkat felismerve tudjuk kioldani a telefont. Nem, nem működik fényképpel, és biztonságosabb mint az ujjlenyomat, az Apple szerint egy a millióhoz az esélye, hogy valaki a bolygón vissza tudjon élni vele. És igen akkor is működik ha sapkát húzol, sötét van, szemüveget veszel fel, vagy megnövesztetetted a hajad. Amerikában nettó $999 áron lesz kapható, de mire Magyarországra érkezik, az összeg már a 379.990 forintot kóstálja. Brutálisan drága, de szerintem (is) az iPhone 4-óta a legérdekesebb iPhone telefon. Az árat pedig sajnos valahol a piac is diktálja, ha el lehet adni ennyiért, akkor el fogják adni ennyiért. Ott marad a kínálatban az iPhone SE, iPhone 6S és az iPhone 7 is, így az Apple mostantól az iPhone 8-cal és iPhone X-el együtt 5 féle telefont tud felmutatni a vásárlóinak. Ja október 27-én kezdik el árusítani, jóval később mint eddig bármelyik iPhone-t. (De Sydneyben már most sorok állnak érte.)

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Monarch: A szörnyek hagyatéka
BREAKINGSorozatok

Az Apple megrendelte a Monarch: A szörnyek hagyatéka 2. évadát több más spinoff-sorozattal együtt

Godzilla és a szörnyek még visszatérnek, érkezik a Monarch: A szörnyek hagyatéka...

Az eltérített járat
Sorozatok

Az Apple TV megrendelte Irdis Elba sorozatának, Az eltérített járatnak a 2. évadát

Az eltérített járat 1. évada nagy sikert aratott, az Apple TV megrendelte...

Constellation
Előzetesek

Az Apple TV+ bemutatta a Constellation első előzetesét Noomi Rapace és Jonathan Banks főszereplésével

A Constellation egy limitált sorozat a Breaking Bad rendezőjétől, Michelle MacLarentől.