Főoldal Filmek Zack Snyder nagy szavakkal illette a Rebel Moon bővített, R-besorolású változatát
Filmek

Zack Snyder nagy szavakkal illette a Rebel Moon bővített, R-besorolású változatát

A rendező elárulta, miben lesz más a Rebel Moon bővített, R-besorolású változata.

2.4k
Rebel Moon
Forrás: Netflix

A Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke magyar idő szerint pénteken hajnali 4 órakor kerül bemutatásra a Netflixen, de később egy R-besorolású, bővített kiadás is megjelenik majd a filmből. A filmet szerző Zack Snyder arról mesélt, hogy ez az új verzió “majdnem olyan, mint egy másik filmet” néznél.

Zack Snyder Csillagok háborúja ihlette sci-fi kalandjának, a Rebel Moonnak az első része pénteken érkezik a Netflixre, de külföldi kritikusok már elmondták a véleményüket Snyder új alkotásáról. Finoman szólva sem bántak kesztyűskézzel az új filmmel, a Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtőoldalán 23 százalékon áll a film jelenleg, de nem jobb a helyzet a Metacriticsen sem. Legnagyobb problémaként az eredetiséget hozták fel, azt is mondhatnánk, hogy Snyder összelopkodta az elmúlt évek klasszikusainak legjobb vonásait, és azokat megpróbálta összegyúrni egy filmbe.

Egy másik probléma a filmmel kapcsolatban a 2 óra 15 perces játékidő, nem maradt elég idő kibontani a történetet. Ebből az született, hogy harmadik felvonás teljesen szétesett és bizony a szigorú PG-13-as korhatár-besorolás miatt többször is meg kellett vágni a jeleneteket, ezt viszont megsínylette a film.

Egy R-besorolású bővített változat érkezni fog valamikor a közeljövőben, és Snyder elmondása szerint erre tekinthetünk úgy, mint egy új filmre.

Ez nem egy ‘bővített vágás’ ebből a filmből. Erre tekinthetünk úgy, mint majdnem egy másik filmre. Szinte egy másik univerzumban él [az R-besorolás], mint a most bemutatott.

Zack Snyder

“Ennek oka, hogy egyfajta filozófiai dolog egy film rendezői vágását leforgatni, mielőtt befejeznéd ezt a változatot” – folytatta Snyder. “Minden rendezői vágásom válaszként létezik azokra a dolgokra, amelyeket ki kellett vennem a mozis változatból, igaz? A [Rebel Moon] esetében ez a követelés sosem hangzott el. Tudtuk, hogy ez egy PG-13-as film lesz. A szívem mélyén mindig is azt akartam, hogy R-besorolást kapjon, de az ember felismeri az ilyen mértékű és költségű film elkészítését, és azt mondja: ‘És hát 100 százalékban nem támaszthatunk ilyen igényt.'”

Sokan elgondolkodtak azon, hogy Snyder miért nem adta ki egyszerűen az általa preferált bővített és erőszakosabb változatot a filmből, de valószínűleg üzleti meggondolásból. Egyfelől többen nézhetik meg az alacsonyabb besorolású vágást, másfelől a Netflix így sokkal jobban jár, hiszen egy filmből két változatot is kiadnak, ezzel több megtekintést generálnak, és a streamingóráis a számok embere.

Rebel Moon
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

3 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley
Filmek

A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley után jöhet az 5. rész?

Júliusban érkezik a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley.

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.