Főoldal Filmek Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

285
Rebel Moon
Forrás: Netflix

A Zack Snyder Rebel Moon rendezői változatai végre elérhetők lesznek a Netflixen augusztusban, jelentette be kedden a streamingszolgáltató. A filmek új címeket is kaptak: a Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke mostantól Rebel Moon – Chapter One: Chalice of Blood, és a Rebel moon – 2. rész: A sebejtő rendezői változata Rebel Moon – Chapter Two: Curse of Forgiveness néven kerül bemutatásra. Mindkét film augusztus 2-tól lesz elérhető a Netflixen.

Snyder filmjeit egymás után forgatta le, de az R-kategóriás rendezői változatok mindig is részei voltak a tervének, miután a Netflix zöld utat adott a régóta készülő sci-fi történetének. A franchise első részét 2023 év végén mutatták be, a folytatást pedig április elején. A rendező alternatív felvételeket készített a rendezői változatokhoz, amelyek hosszabbak, R-kategóriásak, és még hangvételben is eltérnek a korábban bemutatott PG-13-as verzióktól.

A premierdátum mellett a Netflix azt is elárulta, hogy az első rész rendezői változata 3 óra és 21 perc lesz, míg a második rész 2 óra és 50 perc, ezzel összesen több mint 6 órás lesz a Rebel Moon.

Snyder a GamesRadar kérdéseire decemberben elmondta, hogy ezek lényegében a filmek alternatív verziói.

Ez nem egy ‘bővített vágás’ ebből a filmből. Erre tekinthetünk úgy, mint majdnem egy másik filmre. Szinte egy másik univerzumban él [az R-besorolás], mint a most bemutatott. Ennek oka, hogy egyfajta filozófiai dolog egy film rendezői vágását leforgatni, mielőtt befejeznéd ezt a változatot. Minden rendezői vágásom válaszként létezik azokra a dolgokra, amelyeket ki kellett vennem a mozis változatból, igaz? A [Rebel Moon] esetében ez a követelés sosem hangzott el. Tudtuk, hogy ez egy PG-13-as film lesz. A szívem mélyén mindig is azt akartam, hogy R-besorolást kapjon, de az ember felismeri az ilyen mértékű és költségű film elkészítését, és azt mondja: ‘És hát 100 százalékban nem támaszthatunk ilyen igényt.’

Zack Snyder

A Rebel Moon története egy messzi-messzi galaxisban játszódik (de nem olyan messze), és a történet szempontjából nagy hasonlóságot mutat a Star Wars univerzumával, vagy éppen A hét szamuráj cselekményét másolja, ahol egy volt katona harcosokat toboroz, hogy szembeszálljanak a gonosz Birodalommal.

Mindkét filmmel kapcsolatban meglehetősen éles kritikákat fogalmaztak meg az ítészek, de A tűz gyermeke meglepő módon jobban szerepelt, mint a második rész. Az első rész a karácsonyi ünnepi szezonban 23,9 millió nézővel debütált a Netflixen. A folytatás alacsonyabb nézettséggel indult, 21,4 millió megtekintéssel a nyitóhétvégén.

Rebel Moon
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...