TOP 5 Dráma

TOP 5 2020: Valóban mély drámák

A dráma műfajának rajongói is izgatottan várhatják az előttünk álló esztendőt.

A dráma műfajának rajongói is izgatottan várhatják az előttünk álló esztendőt.

A dráma műfajának vizsgálata azért is felettébb érdekes, mert a díjszezonokat általában az ebbe a halmazba tartozó filmek uralják. Kiváló színészek, emlékezetes alakításokkal uralják ezeket az alkotásokat. A nagy stúdiók produkciói mellett gyakran találkozhatunk kifejezetten színvonalas, általában kevés pénzből készülő alkotásokkal is, melyek szintén képesek egy adott társadalmi problémát, vagy éppen az emberi kapcsolatok valamely árnyalatát hitelesen bemutatni. A következő összeállításunkban öt ígéretes alkotásra hívjuk fel a műfaj rajongóinak figyelmét.

TOP 5 olyan dráma, amit látnod kell 2020-ban

5. Never, Rarely, Sometimes, Always

Január 24-én debütált Eliza Hittman rendezése, a kritikusok pedig rögtön áradoztak a filmről, jelenleg 100%-on áll az alkotás a Rotten Tomatoeson, sőt a Berlini Filmfesztivál versenyprogramjába is beválasztották. A film szinopszisa meglehetősen szűkszavú, csupán annyit tudunk meg az ismertetőből, hogy két tinédzserlányt követhetünk majd, akik egy abortuszklinikát keresnek fel New Yorkban. A pozitív kritikai fogadtatás miatt azonban mi nagyon várjuk a filmet, bár kérdés, hogy itthon lehet-e majd nagyvásznon látni az alkotást. A főszerepeket egyébiránt Sidney Flanigan és Talia Ryder játszák.

4. Amanda

Idén érkezik hazánkba a korábbi évek egyik legnagyobb független filmes sikere, az Amanda, Mikhael Hers filmjének főhőse, David a testvére halála után magára marad az unokahúgával, az alkotás a kettejük kapcsolatára koncentrál. A főbb szerepekben Vincent Lacoste, Isaure Multrier és Stacy Martin láthatóak.

3. Dream Horse

Ismét egy sundance-es premier, mégpedig Toni Collette és Damian Lewis főszereplésével. Előbbi egy bárban dolgozó nőt játszik, akinek szenvedélye a lóversenyzés, egy napon pedig úgy dönt, hogy szakít korábbi életével, és mostantól a szenvedélyének él. A lóversenyzés azonban drága mulatság, így az egész család és a barátok támogatására is szükség lesz. Az anyagi biztonság azonban ettől kezdve csak a ló sikerességétől függ. A közönség egyelőre igencsak pozitívan nyilatkozik a filmről.

2. Richard Jewell balladája

Clint Eastwood visszatért, mégpedig egy igencsak izgalmas történet megfilmesítésével. Richard Jewell több száz ember életét menti meg az atlantai olimpia idején, megtalál ugyanis egy táskát, melybe bombát rejtettek. Később azonban rá terelődik a gyanú, akkor kerül a képbe egy, a karrierje mélypontján lévő ügyvéd, aki igyekszik segíteni a férfinak. Eastwood ez alkalommal is remek színészekkel dolgozhatott együtt, szerepel a filmben többek között Kathy Bates, Olivia Wilde, Jon Hamm, Sam Rockwell és Paul Walter Hauser. A filmet szerette a szakma és a közönség is, az eredeti történet radikális megváltoztatását azonban többen is kritizálták.

1. Judy

Judy Garlandból már gyermekkorában valóságos sztár lett, ő volt ugyanis Dorothy az Óz, a csodák csodája legendás feldolgozásában. A lányt azonban valósággal tönkretette a showbiznisz, már fiatalon éheztették, antidepresszánsokat adtak neki. Végül mindössze 47 évet élt, gyógyszer-túladagolásban halt meg. A film a művész utolsó éveire koncentrál, a főszerepben Renée Zellwegerrel, aki az idei Oscar legnagyobb esélyese a női főszereplők kategóriájában. Rajta kívül feltűnik a filmben Jessie Buckley, Rufus Sewell és Michael Gambon is.

Total
1
Shares
Previous Article

A Star Wars: Duel of the Fates újabb tervei szivárogtak ki, köztük Kylo Ren új maszkjáról is

Next Article

DualShock 5 majdnem bemutató

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!