Főoldal Filmek Sigourney Weaver tisztán és érthetően fogalmazott: ennyi volt az Alien, és nem fog visszatérni
Filmek

Sigourney Weaver tisztán és érthetően fogalmazott: ennyi volt az Alien, és nem fog visszatérni

Pedig volt egy idő, amikor visszatért volna abban a bizonyos Neill Blomkamp Alien 5. részében.

338
Sigourney Weaver

Sigourney Weaver kristálytisztán fogalmazott, amikor arról kérdezték, hogy látjuk-e még Ellen Ripley hadnagy szerepében. A színésznő úgy fogalmazott, hogy “a hajó elment”, hogy ő játssza Ellen Ripley-t egy új Alien-filmben, bár egy időben nyitott volt a visszatérés gondolatára.

A Total Film magazinnak adott interjújában Weaver megerősítette, hogy befejezte az Alien-franchise-t, és örül, hogy maga mögött hagyhatja ikonikus szerepét, különösen azután, hogy Neill Blomkamp Alien 5. című filmjét elvetették – egy olyan projektet, amelyet Weaver a kezdetektől fogva hihetetlenül támogatott.

Sokféle fiatalabb színész van, akik át tudnák venni az ehhez hasonló szerepet. És volt egy Alien [film], amit nagyon szerettem volna megcsinálni Neill Blomkamp-pal, de nem sikerült, de tudod, az a hajó már elment. Nagyon boldog vagyok, hogy azt csinálom, amit csinálok.

Sigourney Weaver

Weaver érdeklődése az Alien 5. részére jóval azelőttre nyúlik vissza, hogy Blomkamp neve felmerült volna a projektnél. A színésznő már a 2000-es évek közepén azzal kereste meg a Foxot, hogy érdekes lenne egy olyan Alien-filmet készíteni, “ami Ripley-t a következő szintre viszi, bármi is legyen az”. Blomkamp elvetett folytatása állítólag figyelmen kívül hagyta volna az Alien 3. és 4. rész eseményeit, miközben visszahozta volna Lance Henriksen Bishopját, Michael Biehn Hicks tizedesét és Carrie Henn Newtját Weaver mellett, de a projekt soha nem kapott támogatókat.

A sci-fi horror franchise azonban messze nem halt meg. Fede Alvarez, a Gonosz halott rendezőjének önálló Alien-filmje már készül, és az FX-nél készül egy tévésorozat is, amelyet a Fargo showrunnerje, Noah Hawley készít, amely állítólag Scott 1979-es remekművének előzménye lesz.

Ellen Ripley
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...