x
BREAKING Előzetesek

[SDCC2022] Mindent beletettek A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi előzetesébe: orkokat, tündéket és még Szauron felemelkedésére is kaptunk utalást

Középfölde története megelevenedik szeptembertől a képernyőn.

  • Publishedjúlius 22, 2022

Az Amazon Studios mindent belead A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozatban. A San Diego Comic-Con egyik legnagyobb attrakciója minden bizonnyal ez a sorozat, a San Diego Convention Center tele van poszterekkel és molinókkal a sorozat szereplőiről. A sorozat, amely több ezer évvel A hobbit előtt fog játszódni, egyszerre volt tárgya az intrikáknak és az aggodalmaknak. Míg a rajongók körében a korai felvételek alapján kialakult aggodalmak egy része jogos lehet, másoknak sokkal rosszabb okok miatt vannak aggályaik.

A sorozatot övező diskurzus ellenére – a J.R.R. Tolkein Középfölde hatalmas rajongótáborának egy része már az első epizód bemutatója előtt is polarizálódott – az új trailerek és felvételek az ambiciózus látványvilágot és Középfölde történetének további bővítését mutatták be a képernyőn, beleértve az új karakterek jelentős együttesét. Ez a tendencia folytatódik a San Diego-i Comic-Conon bemutatott új felvételekkel.

A San Diego-i Comic-Con pénteki napján egy különleges panelre került sor a Hall H teremben, ahol többek között bemutatták A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi legújabb előzetesét is, amely még közelebb hozza Középföldet.

Ez az epikus dráma több ezer évvel J. R. R. Tolkien A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik, és egy olyan korba repíti vissza a nézőket, amelyben nagy hatalmak kovácsolódtak, királyságok dicsőségre emelkedtek és romba dőltek, meghökkentő hősöket állítottak próba elé, a remény a legapróbb szálakon függött, és a legnagyobb gonosz, aki valaha is Tolkien tollából született, azzal fenyegetett, hogy sötétségbe borítja az egész világot. A sorozat a viszonylagos béke idején kezdődik, és egy sor ismert és új karaktert mutat be, akik szembeszállnak a gonosz régóta várt újbóli megjelenésével Középföldén. A Ködhegység legsötétebb mélységeitől a tündék fővárosának, Lindonnak fenséges erdein át Númenor lélegzetelállító szigetkirályságáig, a térkép legtávolabbi pontjain ezek a királyságok és karakterek olyan örökséget szülnek majd, amely még sokáig él, miután ők már nem élnek.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, amely több ezer évvel Frodó és a Testvériség kalandjai előtt játszódik, és nyolcrészes első évadot szeptember 2-ától kezdve, péntekenként mutatják be a Prime Video streaming szolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.