Főoldal Filmek [SDCC2022] Kevin Feige elárulta, miért csak két Bosszúállók-film készül az MCU 4-6. fázisában
Filmek

[SDCC2022] Kevin Feige elárulta, miért csak két Bosszúállók-film készül az MCU 4-6. fázisában

Hiányoltátok a Bosszúállókat? Észszerű magyarázat van arra, miért csak két film készül.

519
Kevin Feige

A szombat esti San Diego-i Comic-Conon a Marvel Studios nyilvánosságra hozta az 5. és 6. fázisának ütemtervét (legalábbis egy részét). Mozgalmas éveknek nézünk elébe, és a Disney+ streaming szolgáltató azt jelenti, hogy a The Multiverzum Saga nagyjából kétszer gyorsabban fog nőni, mint a korábbi nagy szága. Kevin Feige arra is kitért, hogy miért nem készül több Bosszúállók-film, valamint a stáblista utáni jelenetek fontosságára is felhívta a figyelmet.

Ez idő alatt viszont csak két Bosszúállók-film készül, a bejelentett Bosszúállók: A Kang-dinasztia és a Bosszúállók: Titkos háborúk. A józan ész azt mondja, hogy egyszerűen nincs elég idő a Föld leghatalmasabb hőseinek arra, hogy csapatban vegyék fel a harcot a fenyegetésekkel szemben. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke azonban jobb magyarázattal szolgált a ComicBooknak adott interjújában.

Tudjátok, rájöttünk, hogy ez nagyon más, mint az 1., 2. és 3. fázis. Hogy több projekt van és kevesebb év, és ezért nem tűnt helyesnek, hogy a csúcspontot… nem fogjuk 10 havonta egy Bosszúállók-filmben tetőzni. És maguk a filmek mostanra elég nagyok lettek, és sok szempontból átívelő események.

És a Végtelen háborúval és a Végjátékkal kapcsolatos kreatív tapasztalataink után úgy éreztük, hogy ez egy Saga tetőzése. A Bosszúállók-filmek egymás utáni megmentése egy saga befejezésére. És igazából ezt akartuk ma lefektetni.

Kevin Feige

Más szóval, a terv a továbbiakban az lesz, hogy minden Saga két Bosszúállók-filmmel tetőzik, így igazi eseményfilmek lesznek a Végtelen háborúhoz és a Végjátékhoz hasonló léptékben. Jól átgondolt és ügyes lépés a Marvel Studios részéről, az MCU új iránya kifejezetten szórakoztató ezekkel a különböző és olykor önálló történetekkel a filmvásznon és a tévéképernyőjén az újonnan megismert karakterekkel.

Utóbbiak közül természetesen sokan felbukkantak a közelmúltban a stáblista utáni jelenetekben, és Feige a továbbiakban kifejtette, hogy bár nem minden stáblista utáni jelenet a jövőre akar utalni, “sok minden, amit csináltunk, erre a nagyobb történetre épült, nyilván a Kang-dinasztiával és a The Multiverzum Sagával, és most azt hiszem, az emberek, remélem, jönnek majd az útra”.

Minden jel arra mutat, hogy egy vad utazásban lesz részünk, és mivel az 5. fázis jövőre indul A Hangya és a Darász: Kvantumánia című filmmel, hamarosan többet megtudunk majd Kang, a Hódító mesterkedéseiről. Hogy mi következik ezután, az nem világos, bár néhány nagyon érdekes védjegy is kering a levegőben, köztük az “Eternity Saga” és az “Timeless Saga”.

Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.