Főoldal Előzetesek [SDCC2022] Bemutatták a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület első előzetesét
Előzetesek

[SDCC2022] Bemutatták a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület első előzetesét

Jó kis kalandnak ígérkezik a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület adaptációja.

564

A San Diego-i Comic-Con 2022-es paneljén bemutatott a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület első előzetesét, valamint kaptunk az élőszereplős feldolgozáshoz egy hivatalos szinopszist is, hogy pontosan miről fog szólni a film. A videó és a szinopszis alapján egy rendkívül szórakoztató és akciódús feldolgozásban lesz részünk jövőre.

A felvételeken egy szedett-vedett csapat különféle arcai láthatók, akiket Chris Pine karakterének vezetésével egy ereklye keresésére indulnak. A trailer szinkronhangja szerint a karakterek véletlenül elszabadították “a legnagyobb gonoszt, amit a világ valaha ismert”, és össze kell fogniuk, hogy helyrehozzák. A trailer mellett a Paramount Pictures a film hivatalos szinopszisát is nyilvánosságra hozta:

Egy bájos tolvaj és egy csapat valószínűtlen kalandor epikus rablásra vállalkozik, hogy visszaszerezzenek egy elveszett ereklyét, de a dolgok veszélyesen félresiklanak, amikor rossz emberekkel kerülnek összetűzésbe. A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemét hozza el a nagyvászonra egy vidám és akciódús kalandban.

A film első plakátját is ma mutatták be, amelyen a főszereplők sziluettjei láthatók, kezükben fegyverrel, a háttérben pedig egy aranyszínű sárkány is feltűnik. Az ismert videojáték több ismert szereplőjével is találkozhatunk majd, a képen például Sophia Lillis karaktere, aki a polimorf képességgel rendelkezik, képes átalakulni. Pine karaktere még lanton is játszik, amit a trailer végén egy vicc erejéig be is játszanak.

A panelen John Francis Daley társrendező azt mondta, hogy a filmnek “nagyon egyedi humora van, ami megkülönböztet minket bárkitől a fantasy térben”. A humor ellenére az alkotók arra törekednek, hogy a film hű maradjon az alapanyaghoz, a videojáték-sorozathoz. Daley szavai szerint “tucatnyi és tucatnyi szörnyeteg került bele a filmbe, és egy rakás varázslat”.

Jonathan Goldstein társrendező hozzátette, hogy még a Wizards of the Coast stúdióval is együtt dolgoztak, hogy a lehető legjobban ragaszkodjanak a történethez. A bagolymedvén kívül a panelen bemutatott klipekben láthattunk Displacer Beasteket, egy Mimicet és egy Gelatinous Cube-ot is. Volt egy vicces easter egg utalás is, amit a régi rajongók biztosan értékelni fognak, mivel az egyik klipben az 1980-as évekbeli D&D rajzfilm szereplői szerepeltek az egyik ellenfélként. Azt is megtudtuk, hogy legalább egy ismert D&D játékos feltűnik majd a feldolgozásban.

A filmben szereplő színészek közül sokan maguk is játszottak a videojátékkal. Pine például a családjával játszott, az unokaöccse vette át a DM szerepét. Michelle Rodriguez gyerekkorában játszott, Sophia Lillis pedig középiskolás korában kezdett el játszani, és rajong a Critical Role és az Adventure Zone játékért is.

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület 2023. március 3-án kerül a mozikba. A filmen a Paramount és az eOne stúdió közösen dolgozott, a forgatókönyvet pedig Michael Gillio írta.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Filmek

Chris Pine szerint még elkészülhet a Dungeons & Dragons 2.

Még nem kell lemondani a Dungeons & Dragons 2. részről.

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Filmek

Csak egy feltétellel folytatódhatna a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület nem teljesített jól a kasszáknál, de még...

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Filmek

A jegyeladások alapján nem valószínű, hogy folytatást kap a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Nagyon keveset hozott a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület mozikasszáknál.