Főoldal BREAKING Részletek a Star Wars 8 forgatókönyvéből, itt a film címe is!
BREAKINGFilmek

Részletek a Star Wars 8 forgatókönyvéből, itt a film címe is!

A Reddit volt az első, aki nyilvánosan beszámolt a hírről, miszerint kitudódott az Episode VIII címe, története.

954

A Reddit volt az első, aki nyilvánosan beszámolt a hírről, miszerint kitudódott az Episode VIII címe, története.

Figyelem! Minden mondat spoilert fog tartalmazni! Csak saját felelősségre olvasd tovább a cikket! A Reddit-en a következő részlet olvasható a film szkriptjéből:

 • Az első két felvonásban koránt sincs annyi akció, mint Az ébredő Erőben volt, de a harmadik kárpótolni fog ezért, elképesztő lesz, teljesen őrült kalandban lesz részünk. (Magát a nyolcadik Star Wars-t bontják három részre)
 • Három egyenrangú cselekményszállal találkozhatunk majd a filmben, melyek az utolsó felvonásban találkoznak csak, ekkor „találkozik” Rey, Kylo Ren és Finn cselekményszála.
 • A munka címe a következő: Echoes of the Dark Side. Azaz ez lehet a film hivatalos címe, most már csak a megerősítésre várunk a stúdiótól.
 • Karakterét nézve nem lesz olyan hasonlóság A Birodalom visszavághoz képest, mint volt Az ébredő Erő és az Egy új remény között, természetesen a párhuzamok még itt is jól megfigyelhetők lesznek. Rey kiképzése lesz a filmben, megtanulja majd használni az Erőt az öreg jedi mestertől, Luke Skywalker-től. Eközben Finn és Poe egy távoli bolygón, egy mesés planétán kutakodik majd, melynek vészjósló, sötét oldala van. Poe-t és Finn-t cserben hagyják, és Kylo Ren fogságába kerülnek, aki csaliként fogja felhasználni őket, hogy előcsalja Rey-t. Rey és Kylo Ren először itt, a városban fog megküzdeni egymással. Pontosan leírták azt is, hogy a város ipari részén lesz a fénykard jelenet.
 • Megtudjuk Luke és jedi nemzedéke háttértörténetét is. Kiderül, hogy Snoke miként csábította át Kylo Ren-t a Sötét oldalra, illetve azt is, hogy nem egyedüli volt, többen követték Ben Solo-t. Snoke felszólította új tanítványait, hogy öljenek meg mindenkit, akik Luke Skywalker mellett maradtak. Kiderül, hogy többen túlélték az ütközetet, köztük volt Rey is, akit így a Jakku-ra száműzött Luke.
 • Rey anyja meghalt az ütközetben.
 • Rey teljesen kiakad Luke Skywalker-re. Úgy gondolja, hogy Luke volt az apja. Nagyon dühös azért, mert elhagyta őt, de Luke közbevág: „Nem, te vagy az apám.”.
 • Igen, valóban igazak voltak a korábbi reinkarnációról szóló hírek.
 • Rey valójában Anakin Skywalker reinkarnációja a filmben. Luke azért kereste meg a Jedi templomot, hogy többet megtudjon, miként történhetett ez meg. Megtanulja, hogy ez a rend, és a kiválasztott, az Erő segítségével mindig újjászületik az univerzumban. Az egyensúly fenntartása a cél. Magyarázat arra is, hogy miért járta át őt annyira az Erő (Anakin-t a Star Wars: Baljós árnyakban: 8 éves kisfiú egy Kereskedelmi hajót egymaga robbantott fel, elképesztő, csak az Erő-vel lehetett ezt véghez vinni.).
 • Rey-nek sem voltak szülei, az Erő nemzette. Luke a következőt mondja: „Az Erő szülötte vagy lány.”
 • Luke egy ideig hezitál, hogy tanítsa-e a lányt, mert fél tőle. Tisztában vele, hogy a kiválasztottakat mindig megkísérti az Erő Sötét oldala, s azért kell küzdeniük, hogy a Fényben maradjanak. Retteg attól, hogy egyszer Vader-ré válhat Rey. Ha kiképzi őt, és összeereszti Kylo Ren-nel, akkor könnyen átállhat a Sötét oldalra, és sokkal nagyobb pusztulást hozhat a galaxisba, mint amiről Kylo Ren valaha álmodni is mert.
 • Végül kitanítja a lányt, az Erő-re bízza Rey-t. Fogadást tesz Luke az egyik jelenetben, ahol ott van Obi-Wan Kenobi és Yoda mester is. Igazak voltak a hírek, Ewan McGragor és Frank Oz visszatért.
 • Rey megtanul mindent a fénykardról, az Erő-t tudja irányítani. Rey-nek lesz egy újabb víziója, melyben Maz Kanata-val és Hayden Christenson-nal beszélget (nem biztos benne, hogy ez telepátia, vagy csak egy álom). Hayden Christenson (Anakin Skywalker) azt mondja a Rey-nak, hogy ő valójában ő. Lesz egy gyors jelenet is, ahol sok száz másik kiválasztott lelket látunk, őket is az Erő irányítja.
 • Rey megérzi Finn fájdalmát a galaxisban. Mesterének azt mondja, hogy oda kell mennie, meg kell mentenie (pont úgy, mint a Birodalom visszavágban volt). Luke elmondja, hogy ő is hasonlóan cselekedett, és Yoda mester figyelmeztette őt, de nem hallgatott rá. A barátaiért ment, és csak fájdalommal került szembe. Végül azt mondja, ő nem Yoda, maga módján cselekedett, és most is Rey-jel tart, elmegy, hogy segítsen a barátain.
 • Finn egy Ellenálló cirkálón ébred fel, miközben úton vannak a rögtönzött Köztársaság  fővárosa felé, hiszen a Starkiller Base nevezetű bolygó elpusztította korábban azt.
 • Leia nyomást akar gyakorolni rájuk
 • A Köztársaságot egy erős kezű diktátor irányítja, akit Lord Vikram-nak hívnak (Benicio Del Toro). Nyomást gyakorol a szenátorokra, hogy fenntartsa a rendet.
 • Néhány világ túlélte a Starkiller pusztítását, akik zavart keltetek a világok között, mert minden út rajtuk keresztül vezetett, így tehát most Vikram útra kel, és megpróbálja helyrehozni a dolgokat, és elkerüljék azt, hogy a Köztársaságon úrrá legyen a teljes anarchia.
 • Leia és Vikram összedugják fejüket. Vikram egyetért azzal, hogy a Köztársaságnak háborúba kell bocsátkoznia az Első Renddel, de kivárna még, meg akarja várni, hogy a nemzetek újra egyesüljenek, és nagyobb erővel szálljanak szembe az Első Renddel. Leia nem ért egyet vele, ő azonnal háborút kiáltana, amíg még Snoke nem heverte ki a Starkiller Base pusztulását. Leia szerint mindkét oldal káoszban van, tökéletes az időzítés egy ütközetre. Vikram elmondja Leia-nak, hogy csak a bosszú hajtja, amiért elvesztette Han Solo-t. Leia nem hagyja magát, visszavág. Vikram képébe vágja, hogy róla mindig csak azt gondolták, hogy egy kiállhatatlan politikus.
 • A Köztársaság biztonságban van, hiszen egy erős pajzs védi az Első Rend cirkálóitól.
 • Leia Poe-t és Finn-t egy feladattal bízza meg. Arra kéri a két Ellenállót, hogy derítsék ki, ki lehet az áruló a Köztársaságban. Korábban fülest kapott Leia, hogy egy Első Rend szimpatizáns van a városban. Leia, Vikram-ra kezd gyanakodni.
 • Finn hamar beleszeret Leia egyik kapcsolatába, Chala-ba (Kelly Marie Tran), akit már korábban is Finn-hez és Poe-hoz kötöttek a médiában. Ezek azok a képek, mikor lóháton láttuk a karaktereket, a forgatókönyv szerint lóháton szelik a várost, hogy információkat gyűjtsenek.
 • Finn és Chala romantikus estét tölt együtt, pont úgy, ahogy a Star Wars: A klónok támadásában volt.
 • Finn, Chala és Poe megtalálta a bűnöst, Vikram egyik segédjét, aki felajánlja segítségét. Megtesz mindent, hogy bizonyítsa igazát, azaz kapcsolatba hozza Vikram-t az Első Rend-del. Leia és néhány Ellenálló hazaárulással vádolja Vikram-t, s börtönbe zárják. Vikram természetesen tagadja a vádakat, és több Köztársasági tisztviselő szörnyülködve nézi, ahogy Leia hatalomra tör. Leia átveszi a bolygó irányítását, és Finn-t a pajzsok kódjának őrzésével bízza meg.
 • Finn és Chala beszélgetnek, és Finn épp azt kezdi magyarázni, hogy nem érti, Vikram miért akarta kikapcsolni a pajzsokat az Első Rendnek. Egy másik szobába lépnek be, ahol Phasma már várja őket. Chala fegyvert szegez Finn-re, és erőszakkal kényszeríti a pajzsok hatástalanítását. Elmeséli, hogy átverte őket, és Finn-t csak arra használta, hogy megszerezze a kódokat. Alapvetően úgy gondol Finn-re, mint egy piszkos Első Rend árulóra (céloz itt arra, hogy otthagyta az Első Rendet Az ébredő Erőben). Egy pillanat alatt vita kerekedik, de Phasma fegyverrel kényszeríti a pajzsok kikapcsolását.
 • Az Első Rend előjön a hipertérből, megtámadják a várost, és gyorsan foglyul ejtik Leia-t, Finn-t és Poe-t. Kylo Ren kínozni kezdi Finn-t az Erő segítségével, hiszen tudja, hogy ezzel előcsalja Rey-t a rejtekhelyéről, s szépen belesétál majd a csapdájába.

Egy térkép a bolygókról, melyen a Starkiller Base is látható:

star_wars_vii_screenshot_20151128102026_1_original_mini

Természetesen mi is várjuk a hivatalos bejelentést, hogy igaz legyen minden egyes mondat! Nagyon komoly forrástól származnak a hírek, két éve már bizonyította, hogy nem hazudik, ha Star Wars-ról van szó. Most is hasonló lehet a helyzet.

Ti mit gondoltak a filmről, jó irányba vitte el a Disney? Kommentben, Facebook-on írjátok le a véleményeitek!

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

A Karib-tenger kalózai
Filmek

A Disney még mindig nem mondott le arról, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével

Jerry Bruckheimer most megerősítette, hogy nem egy, hanem tényleg két különböző film...