Főoldal Filmek Részletek mellett megtudtuk az Alien: Covenant idegen új nevét is
Filmek

Részletek mellett megtudtuk az Alien: Covenant idegen új nevét is

Nagyon várjuk, és nagyon bízunk benne, hogy rémisztő, izgalmas és véres lesz az Alien: Covenant!

1k

Nagyon várjuk, és nagyon bízunk benne, hogy rémisztő, izgalmas és véres lesz az Alien: Covenant!

Prometheus minden volt, csak nem egy igazi Alien film, de nem is annak készült, csak mi rajongók gondoltuk annak. Eddig nagyon úgy fest, hogy ezzel ellentétben az Alien: Covenant annál inkább lesz rajongó közeli. A Prometheus-szal az egyik fő gond az volt, hogy nem jelent meg benne az ikonikus Xenomorphs néven ismert idegen, csak egy kis furcsa lény, ami a film végén a mellkasból kitört, de ez már kevés volt. Most már tudjuk, hogy a folytatásban garantáltan lesz Xenomorph, amit a film egyik főszereplője, Michael Fassbender is megerősített.

A BBC egy rádiós műsorában kérdezték a színészt az Alien: Covenant-ról, amiben elmondta, hogy új néven tűnnek majd fel a szörnyek a filmben, méghozzá Neomorph néven. A két szó nagyon hasonlít egymásra, de jelentésbeli különbségek azért vannak. A “neo” szócska a szó elején arra utal, hogy valaminek a kezdete, valami új forma, ami azt jelenti, hogy ez lesz a kezdete annak, amit végül az Alien-filmekben láttunk. Az Alien: Covenant-ban végre tényleg fény derül a titokra, hogy mik is ezek a furcsa lények, és honnét jöttek, eddig nagyon jónak ígérkezik a sztori.

Amellett, hogy felfedték az új faj nevét, az AVPGalaxy oldal hivatalos forrásra hivatkozva arról írt, hogy több részletet is megtudott az úgynevezett Neomorphs fajról, valamint arról, hogy ezek az idegen lények milyen szerepet töltenek be a filmben.

Figyelmeztetünk, hogy spoiler rész következik!

Eddig úgy tudtuk, hogy ezek a pókszerű lények ültetik be az embriót a gazdatestbe, ám most más fog történni. A következőket lehet olvasni az oldalon:

Ezek az Idegenek a helyi ökoszisztéma eredményei, a gyorsító és fekete anyagból születtek. Idővel a gubók növekedni kezdenek a fákon, a talajon, és mikor megzavarják őket kilökik spórájukat a levegőbe. Ezek a spórák rettentő veszélyesek, mert orron és fülön át bejutva fertőznek, így kerülnek majd a Covenant legénység szervezetébe, és megfertőzi őket. A spórák hasban növekedésnek indulnak, így fejlődik ki a Neomorphs a gazdatestben – valami hasonló lesz, mint amit William Gibson vázlataiban láthattunk az Alien 3-nál. Az egyik lény a fertőzött gazdatest hátán fog kitörni, míg a többi Noemorph emberek torkán keresztül kezdi meg vérengzését. A születésük előtt két kis tüske fog megjelenni az idegenek hátán, amiket arra használ majd, hogy áttörje az embriózsákot, mint ahogy a Deacon-t láttuk a Prometheus-ban. A Neomorph hasonlítani fog néhány korábbi idegen rajzhoz, amit még a Prometheus koncepciója előtt készítettek: fehéres színezet, hegyes fej és két tüske a hátán – erről képet a cikk tetején láthattok. Születésük után a Neomorphs-ok négykézláb közlekednek majd, hasonlóan Bambi-burster-hez, ahhoz a lényhez, amit az Alien 3-ban láttunk. Amikor elég érettek és nagyok lesznek, hátsó lábaikat fogják mozgásra használni. Agyarszerű fogakkal és állati viselkedésekkel lehet legjobban jellemezni ezeket a teremtményeket. Ellentétben a korábbi Prometheus-os koncepciókkal, a Neomorphos-oknak farkuk is lesz – akárcsak a többi Alien filmben. Ezen kívül a felnőtt, kifejlett egyedek kifejlesztettek egy áttetsző megjelenést is, amit már korábban is pletykáltak róluk.

Úgy hangzik tehát, hogy ezek az idegenek nem teljes egészükben lesznek Xenomorph-ok, de ez nem is baj, mert nagyon jól hangzik, pont úgy, ahogy a rajongók szerették volna. Fontos megjegyezni, hogy amiket az AVPGalaxy leírt még nem erősítették meg, nem kezelhetjük hivatalos forrásként. A Prometheus első részét viszonylag jól fogadta mindenki, de azért valljuk be őszintén, csalódottak voltunk, már csak azért is, mert Ridley Scott igaz, hogy visszatért a franchise-hoz, de nem hozta azt, amit mindenki elvárt tőle – Scott alkotta meg az egész történetet 1979-ben. Látszólag Scott egy igazi előzményfilmet csinált most a Prometheus-hoz, és az Alien: Covenant csak a kezdet, a pletykák szerint több filmmel számolnak a sorozatban.

Mivel a Prometheus legénységéből a legtöbben nem élték túl az első részt, így csak két visszatérő szereplője lesz a filmnek, az egyik David (Michael Fassbener) a szintetikus robot, a másik Elizabeth (Noomi Rapace). A további szerepek között találkozhatunk Demian Bichir, Katherine Waterston, Danny McBride és Billy Crudup színészek neveivel. Az egészben a legaggasztóbb, hogy Ridley Scott filmje miatt csúszhat Neill Blomkapm Aliens folytatása, de ezt a stúdió nem kommentálta. Az Alien: Covenant-ot 2017. augusztus 4-én mutatják be a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.

Gladiátor
Filmek

A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”

Ősszel kerül mozikba a nagysikerű Gladiátor folytatása.