Főoldal Játékok Rengeteg újdonsággal bővült a Marvel’s Iron Man VR
Játékok

Rengeteg újdonsággal bővült a Marvel’s Iron Man VR

Többek között New Game Plus móddal.

654
MARVELS IRON MAN VR STARK GARAGE

Lassan másfél hónapja kapható a PlayStation VR egyik legvonzóbb exkluzív címe, a Marvel’s Iron Man VR, amely most az 1.06-os verziójába lépett. A méretes frissítés számtalan újdonságot hozott, a Camouflaj fejlesztői igazán kitettek magukért.

A manapság egyre népszerűbb New Game Plus mód szinte minden Sony-exkluzív játékba bekerül a megjelenést követően. Az Iron Man VR esetében sincs ez másképp, ami különösen kecsegtető lehet azoknak, akik szívesen játszották volna a 7-8 órás sztorin túl is Tony Stark szerepét. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az első végigjátszás idején elköltött fejlesztési pontok és a Vasember páncélján eszközölt változtatások megmaradnak. Így a második körben már tetemes előnnyel indíthatjuk el a kampányt. Egy új nehézségi fokkal is bővült a játék, az eddigi legnehezebb Invincible fokozaton túl. Ezentúl az Ultimate módban tehetik próbára türelmüket, akiknek nem okoztak gondot az ellenfelek a korábbi szinten.

Hogy ne váljon unalmassá a második végigjátszás, négy új fegyvert is bevethetünk a csatában, amelyek a megszokott fegyvertárból oldhatók fel. Nevezetesen a The Continuous Beam Repulsor, EM Charge Cannon, Micro Swarm, és The Gravity Bomb nevű eszközökkel bővül Tony arzenálja, ahogy az a fejlesztői naplóból kiderül. Chris Foster tervező munkájának köszönhetően nyolc új páncélminta is helyet kapott a játékban, amelyeket különböző kihívások teljesítésével oldhatunk fel. Külön elismerendő, hogy a korábban csak előrendelők számára elérhető Iron Patriot jelmezt is megszerezhetjük, ha rászánjuk magunkat a feladatra.

maxresdefault 2

A VR játékokat sok kritika éri a hosszú töltési idők miatt. Ez a hiányosság a szóban forgó címet is utolérte. A fejlesztők igyekeztek úrrá lenni a helyzeten, és drasztikusan, néhány helyen 20-30 másodperccel csökkentették a töltési időket. (Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ha ez ilyen gyorsan javítható, más címek miért nem eszközölik a változtatást, de ez egy egészen más téma.) Örömteli hír még, hogy a korábban látott részleteket nem kell újra végignéznünk. Ugyanis mától extra töltési idő nélkül átugorhatjuk az átvezetőket, de akár a nem kívánt mellékküldetéseket is, a Skip Mission funkciónak hála.

Nincs okunk tehát panaszkodni a tartalom miatt. Ha valamikor, most igazán érdemes újra Vasember bőrébe bújni, és rárepülni az újdonságokra.

Szerző
Szarka Roland

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.