Főoldal Filmek Rég várt gyermektartalmakkal vár a Disney+ áprilisban
Filmek

Rég várt gyermektartalmakkal vár a Disney+ áprilisban

A gyerekeknek nagysikerű műsorokkal készül áprilisban a Disney+.

169
Kívánság
Forrás: Disney

Amilyen változatos az áprilisi időjárás, annyira sokszínű repertoárral készül ebben a hónapban a Disney+. Már nem kell sokat várni, hiszen áprilisban három izgalmas gyermekeknek szánt produkció is érkezik a felületre. Legelsőként, április 3-án jön a Kívánság című animációs film, majd április 7-től és 14-től a Bluey két új epizódját láthatjuk. A Disney Animation Studios és a Kugali Media első, sikeres együttműködése, az Iwájú minisorozat pedig április 10-től lesz elérhető.

Kívánság – Egy varázslatos történet a kívánságok erejéről

A Walt Disney Animation Studios saját gyártású zenés mesefilmje, a Kívánság Rosas varázslatos királyságába kalauzolja a nézőket. A Golden Globe-díjra jelölt animációs filmben Asha, az éles eszű, idealista kamasz olyan hatalmas kívánságot fogalmaz meg, hogy egy kozmikus erő – egy apró, határtalan energiájú gömb, a Csillag – válaszol rá. Asha és Csillag együtt száll szembe a legfélelmetesebb ellenséggel, Rosas uralkodójával, Magnificóval, hogy megmentsék a közösségét, és bebizonyítsák, hogy amikor egy bátor ember akarata összekapcsolódik a csillagok varázserejével, csodálatos dolgok történhetnek.

A filmet Chris Buck (Jégvarázs, Jégvarázs 2) és Fawn Veerasunthorn (Raya és az utolsó sárkány) rendezte, a producerek Peter Del Vecho (Jégvarázs, Jégvarázs 2) és Juan Pablo Reyes Lancaster-Jones (Encanto) voltak. A film főproducere Jennifer Lee (Jégvarázs, Jégvarázs 2), írói pedig Lee és Allison Moore (Éjszakai ég, Manhunt). Az eredeti betétdalokat Julia Michaels énekes/dalszerző és Benjamin Rice producer/dalszerző/zenész szerezte, a filmzene pedig Dave Metzger zeneszerző műve.

Bluey – Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb mesesorozata

A Joe Brumm által készített és írt produkció a szeretetre méltó és kimeríthetetlen kék pásztorkutyát követi, aki anyukájával, apukájával és kishúgával, Bingóval él együtt. A főszereplő határtalan energiáját arra használja fel, hogy kiszámíthatatlan és vicces játékokat játsszon, bevonva ezzel családját és az egész szomszédságot a mókás világába.

A nagysikerű animációs sorozat két új epizóddal bővül áprilisban. Az elsőt, a Szellemkosár (Ghostbasket) című részt április 7-én mutatják be, a 28 perces különkiadás, a Bluey: A jel (Bluey ‘The Sign’) pedig április 14-én érkezik. Az ABC Children’s és a BBC Studios Kids & Family közös megrendelésére készült produkciót a többszörös Emmy-díjas Ludo Studio készítette.

Iwájú – Animációs sorozat egyenesen Afrikából

Végül, de nem utolsó sorban április 10-től az Iwájú című hat részes minisorozatot is megtekinthetjük, amely a Disney Animation Studios és a pánafrikai vállalat, a Kugali Media első közös projektje. A hat részes alkotást Olufikayo “Ziki” Adeola rendezte, vezető producerei Jennifer Lee és Byron Howard. A karakterek hangjait olyan ismert afrikai szinkronszínészektől kölcsönözték, mint például Dayo Okeniyi vagy Femi Branch.

Az egyedi animációs sorozat a jövőbeli nigériai Lagosban játszódik. A gazdag szigetről származó fiatal lány, Tola, illetve a technológia iránt fogékony legjobb barátja, Kole izgalmas felnőtté válásának történetét meséli el. A tizedik születésnapja alkalmából a lány édesapja, a high-tech vállalatnál fejlesztőként dolgozó Tunde egy robot agámát ajándékoz Tolának. Ez a kisállat főként védelmező szerepet tölt be és általa a történet egy fontos témája, a felelősségvállalás bontakozik ki.

A sorozat különlegessége, hogy a készítői minden ízében igyekeztek átadni az afrikai kulturális jellegzetességeket, mindezt összemosva a futurisztikus megjelenítéssel. Maga a cím egy afrikai etnikai csoport, a jorubák egyik kifejezéséből („Ojo iwájú”) származik, ami szó szerint azt jelenti: „egy nappal előre”, tehát röviden a jövőt. Valós lagoszi helyszínek, mint például az Ajegunle Piac vagy a repülőtér és afrikai ételek – akárcsak az agege kenyér vagy a borsleves – jelennek meg a képernyőn.

Disney+
Forrás: Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...

Daredevil
Sorozatok

A rajongók újabb kedvence tér vissza a Daredevil: Born Again című sorozatban

Daredevil egy régi barátja is visszatér egy rajongói kép alapján.